Tömegek a Normafán, új buszjáratot indít a BKK

Speciális járattal buzdítja a kirándulókat a BKK az autómentes kirándulásra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába fordult hidegebbre az időjárás, a városlakók kirándulási kedve nem csökkent, ami az elmúlt hetekben közlekedési káoszt okozott a Normafánál. Most ezen segít a BKK.

Az elmúlt hétvégéken elözönlötték a kirándulók a Normafát, ami nem csoda, hiszen a koronavírus járvány második hulláma miatti korlátozások egyre kevesebb lehetőséget és időt hagynak a kimozdulásra. A friss levegőre vágyók jelentős része autóval érkezett a Normafára, ami közlekedési- és parkolási káoszt okozott. Az önkormányzat felhívásban kérte a lakosságot, hogy aki teheti, az inkább a tömegközlekedést válassza, ami ugyan csökkentette az autóforgalmat, de a problémát nem oldotta meg.
Hirdetés
Egyik lehetséges megoldásként a Hegyvidéki Önkormányzat kérésre a BKK speciális járatot indít a népszerű kirándulóhelyre. A meglévő 212 jelzésű busz mellett december 5-től egy 212N jelzésű járatot is igénybe vehetnek a túrázók. Az N jelzésű járat a 212 rövidített útvonalán jár, így a BAH csomopont előtti Jagelló úti parkolót köti össze a Normafával. A hétvégén 9 és 15:40 között közlekedő (20 percenként induló) járat mindenki számára biztos odajutást jelent, nem úgy mint autóval. Az eddigiekhez hasonló autós forgalom esetén várható, hogy a rendészek lezárják a Normafa parkolóját, illetve visszafordítják az érkező autókat, a szabálytalan helyen megállókat pedig a rendőrök büntetőcédulái fogják várni, így a hosszas parkolóhely vadászat és egy esetleges büntetés úszható meg a buszozással. Az sem tragédia, ha otthon marad a maszk, az egyelőre próbajáratként futó, normál díjszabással igénybe vehető 212N feledékeny utasainak ingyen maszkkal kedveskedik az önkormányzat.
Hirdetés
Jegyezzük meg, az ingyenes parkolás ellenére Budapest belvárosában is - továbbra is - ajánlott az autótól eltérő közlekedési módok választása, sajnáljuk is, hogy erre nem érkezett külön közlemény. Ugyanis ahogyan hétvégente a Normafánál, úgy a hétköznapokon a belvárosban is akut a parkolóhely-hiány, sokszor időben is jobban járunk, ha akár a tömegközlekedést, akár a kétkerekű, például kerékpáros mobilitást használjuk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?