Tömegkarambollal indult a NASCAR szezon

Daytonában szinte az egész mezőnyt bedarálta a tömegbaleset

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a bajnokság szempontjából tét nélkül zajlott a verseny, amelyen a hatalmas ütközéscunami felemésztette a mezőnyt.


Még nem a legendás Daytona 500-at futotta a NASCAR Cup mezőnye, ám a 2,5 mérföldes, meredeken döntött oválpálya máris kimutatta a foga fehérjét. A jelenleg Clash néven futó szezonnyitó egy pontozás nélküli viadal, amely arra hivatott, hogy a hónapok óta benzingőzre vágyó nézők rápörögjenek az egy héttel később rajtoló 500 mérföldes versenyre. A Clash tehát meghívásos verseny, azok indulhatnak rajta, akik már korábban is nyertek Clash futamot (amit 1979 óta rendeznek meg), valamint a Cup bajnokság előző évében rajtelsőséget szerzők, illetve a korábbi Daytona 500 rajtelsők és győztesek. Így idén 20 autó indulhatott, ez körülbelül egy Daytona 500 mezőnyének a fele, de így is sikerült látványos tömegkarambolt összehozniuk, csak épp így a mezőny nagyja odalett. De szerencsére nem sérült meg senki.
Hirdetés

A versenytávot idén is két szakaszra osztották. Egy 25 és egy 50 körös etap várt a versenyzőkre, ám az 55. körben Jimmie Johnson és Paul Meanrd összeakadt, amiből egyenesen következett a nagy csattanás. A superspeedwayeket többnyire azért nem szeretik a versenyzők, mert egy hatalmas lutri az egész, és nem a versenyző tudása az elsődleges. Nagyon nehéz elkerülni a karambolt, ha elöl történik valami, de így, hogy nem számít a bajnokság szempontjából, talán nem akkora érvágás a kiesés. Az anyagi kár azonban jelentős, amit az alábbi képsorok bizonyítanak.

A piros zászlóval leállított versenyt végül Jimmie Johnson nyerte, bár az ellendrukkerek kommentjeitől volt hangos a leintést követően a kommentszekció, akik azt állították, hogy Johnson szándékosan okozta a balesetet. Abban sincs semmi meglepő, hogy Paul Menard is Johnsont okolta. Szerinted ki volt a hibás? Az alábbi videóban még több kameraállásból megnézheted az esetet!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?