Tovább drágul a benzin, marad a gázolaj ára

Pénteken ismét csak a benzin ára kúszik feljebb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten a benzin és a gázolaj is jelentősen drágább lett, a mostanin csak a benzin ára kúszik feljebb. A mai drágulást pénteken újabb követi.

Jelentősen, összesen literenkénti 8-8 forinttal drágult az előző héten a benzin és a gázolaj is. E héten az utóbbit tankolók, azaz a gázolajat égetők fellélegezhetnek, ám a benzinesek a mai, 4 forintos áremelkedés után pénteken újabb 2 forintossal kell szembesüljenek.
Az emeléssel a 95-ös benzin átlagos ára literenkénti 423-424 forintra nő, míg a gázolaj átlagára 422-423 forint marad, s immár utóbbi lesz az olcsóbb hajtóanyag. A múlt heti emeléssel együtt a 95-ös ára összességében 14, az e héten változatlanul hagyott gázolajé 8 forinttal emelkedett, ha a teljes havi változást nézzük, utóbbinál is 10 forintos drágulás látható idén júliusban.
Lesz-e még drágulás a hó végéig? Nem tudjuk, az viszont biztos, hogy a benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forintért adták akkor.
Hirdetés

Mivel a MOL idén február óta már heti két alkalommal is módosíthatja nagykereskedelmi árait, a hó végéig még 3 korrekció is lehetséges, az árak pedig természetesen a töltőállomások között is erős, akár literenkénti 20-30 forintos eltérést mutathatnak. A 422-423 forintos átlagárak ellenére a drágább helyeken 450 forint felett is mérhetik a naftákat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?