Tovább fejleszti a belsőégésű motorjait a Stellantis

Közel 2200 milliárd forintos befektetéssel fejleszti tovább a belsőégésű motorjait a Stellantis

Több mint 40 autó megjelenéséhez járulhat hozzá a Stellantis legutóbbi bejelentése, amely szerint 6 milliárd dollárt fektetnek belsőégésű motorok fejlesztésébe.

Évek óta megfigyelhető tendencia, hogy az autógyártók bejelentenek egy viszonylag távolinak tűnő dátumot, amelytől datálva kizárólag elektromos járműveket gyártanak majd, később visszatáncolnak és mégis fejlesztik tovább a belsőégésű motorokat. Úgy tűnik a Stellantis is hasonló útra lép, hiszen nemrég jelentették be, hogy mintegy 6 milliárd dollárt (2177 milliárd forintot) fektetnek új erőforrások és autók fejlesztésébe. A 14 márkát birtokló gigakonszern a beruházás keretein belül a következő években több mint 40 autót mutathat be.
Hirdetés
Persze, nem a hagyományos belsőégésű motorokba fektet ilyet hatalmas összeget a Stellantis, hanem a vegyes üzeműekbe, amelyek benzinnel és etanollal is működtethetőek. Ráadásul ezek a tervek szerint később hibrid és plug-in hibrid hajtáslánc részeként is elérhetőek lesznek. Az első ilyen autók már 2024 végén megjelenhetnek. Nem véletlenül Dél-Amerikában valósul meg a beruházás, hiszen a Stellantis 31,4 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Brazíliában, míg az egész kontinensen 23,5 százalékos, ráadásul Argentínában és Chilében az elsők. Az itt értékesített autók jelentős része belsőégésű motorral rendelkezik, így érthető a konszern miért nem akar lemondani az egyik legsikeresebb piacáról, ahol ma még messze nincsenek olyan szigorú károsanyag-kibocsátási szabályok mint Európában. Arról egyelőre nem közölt információkat a Stellantis, hogy Európába is érkezhetnek e járművek a mostani beruházás eredményeképp.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?