Toyota hibrid kerülhet a Subaru BRZ-be

A Toyotával közösen fejleszti a BRZ utódját is a Subaru

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legfrissebb jelentések alapján a Subaru és a Toyota megállapodtak abban, hogy a következő generációs BRZ, GT-86 és FR-S modelleket is közösen tervezik és gyártják.


Yasuyuki Yoshinaga, a Subaru főnöke az Automotive Newsnek azt nyilatkozta, hogy a két cég együtt fog dolgozni a jövőbeli projekteken, azonban a pontos üzemezés még nem készült el. "Már megállapodtunk a Toyotával, hogy közösen egy teljes modellváltást fogunk eszközölni, azonban még nem döntöttük el, hogy mikor fogjuk őket a piacra bevezetni." - mondta a helyszínen. Tekintettel arra, hogy a Toyota is dolgozik a ráncfelvarrott GT-86-on, a közösen fejlesztett új modell várhatóan három év múlva jelenhet majd meg. Pontos információk még nem állnak rendelkezésre, az viszont biztosra vehető, hogy a hátsókerékhajtás megmarad.
Hirdetés

A Subaru 2018-ban mutatja be első plug-in hibrid modelljét, a gyár célja pedig a zéró emisszió felé való haladás. Ennek megfelelően elképzelhető az is, hogy a következő generációs BRZ hibrid hajtásláncot kap. A Subarunak jelenleg két típusa, az Impreza Sport Hybrid és a XV Crosstrek Hybrid fut Japánban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?