Toyota Supra kézi váltóval? Igen, létezik!

A Toyota továbbra is csak automatával gyártja a Suprákat, no de azért van más opció is!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Sokan tartják úgy, hogy egy igazi élményautó az kézi váltós. Sajnos ahogy a sportautók egyre erősebbek és kényelmesebbek lesznek, úgy kerül egyre többe automata sebességváltó, ebben az új Toyota Supra is érintett. Itt jön képbe egy texasi cég!


A Toyota nagyon büszke arra, hogy a Suprának csupán 4,3 másodpercbe telik, mire eléri a 100 km/h-t, ez azonban nem lenne lehetséges akkor, ha kézi váltóval szerelnék fel, hiszen senki nem tud olyan gyorsan váltani, mint egy "robot" - többek között a Toyota ezzel is indokolja, hogy nem tesznek mondjuk egy precíz, jól kapcsolható, mechanikus szerkezetet autójukba.
Hirdetés
Pedig igény az lenne kézi váltóra, hiszen úgy lehet igazán közel kerülni egy autóhoz, ha te nyomod a kuplungot és szúrod neki a fokozatokat - vallja a European Auto Group. Akik rögvest megoldást is kínálnak a problémára, nagyságrendileg 12 ezer dollárért, ami nagyjából három millió forintnak felel meg. És hogy ennyiért mit is kapunk pontosan? Egy harmadik pedált meg egy váltórudat, amivel rendesen, kézzel húzhatjuk egyesből a kettest. Annyi biztos, hogy nem mindig a gyorsabb a jobb, viszont az tény, hogy nem egyszerű dolog, mire belekerül a kézi váltó a Suprába. Már csak azért sem, mert először - mivel a cég Texasban van- el kell utaztatnunk oda négykerekűnket, mivel Európában egyelőre hivatalosan senki nem foglalkozik ilyesfajta átalakításokkal. Azonban, csak hogy ne legyen olyan keserédes a történet, a Toyota bejelentette, hogy több motorváltozattal is kapható lesz majd a Supra. Többek között egy erősebbel is, de hogy mikor, arról egyelőre nem ejtettek szót...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?