Trendforduló: üzemanyagár-emelkedést hoz a hét

E héten nő a benzin ára, még inkább a gázolajé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Múlt héten emelkedett az olaj ára és gyengült a dollárhoz mérten a forint, ezt bizony a töltőállomásokon is tapasztalni fogjuk.

Január első napján emelkedtek ugyan az üzemanyagárak, ám azóta csakis lefelé mentek. A benzin eddig 28, a gázolaj 31 forinttal lett olcsóbb az idei évben. Ez a tendencia szakad most meg, ugyanis miután a koronavírus még az olaj árát is leverte, most már kezd magára találni, a múlt héten csaknem 5 százalékot emelkedett, ráadásul a gyengülő forinthoz mérten a dollár is drágább lett, ezt pedig a töltőállomásokon is meg kell majd fizetni.
Hirdetés

A Holtankoljak.hu értesülése szerint e héten 2 forinttal drágul a benzin - ez pont annyi, amennyivel múlt héten olcsóbb lett. A gázolaj ára 5 forinttal emelkedik majd, az emelés mértéke itt is pontosan akkora, mint az esetében legutóbb, másfél hete eszközölt mérséklésé volt. A 95-ös benzin átlagára így literenkénti 380, a gázolajé 395 forintra módosul.
Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős, akár literenkénti 40-50 forintos árszórás, ám jó hír, hogy a jelenlegi árszinttel a normál üzemanyagok esetén még a legdrágább helyeken, például az autópályák mentén sem kell az egykori (2012-ben adódott) 450 forintos, átlagár szerinti csúcsszintektől tartani. Bár az előre tankolás egy hajszálnyi spórolást hozhat, továbbra is igaz, hogy fontosabb a tankolás helyére, mint idejére figyelni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?