Tucatautót szeretnél? Ne a Lamborghininél keresd!

A Lamborghini megóvja az exkluzivitását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár az olasz márkát sosem fenyegette igazán az a veszély, hogy megkapja a tucatautó státuszt, mostantól még kevésbé kell ettől tartani.

A Lamborghini vezérigazgatója, Stefano Domenicalli árulta el a minap egy megnyitón, hogy 10.000 példányban maximalizálták az évente eladható Lambók számát. Hogy miért? Természetesen az volt rá az indok, hogy meg szeretnék őrizni a luxusmárka exkluzivitását.
„Nem szabad folyton növekednünk. Most meg kell szilárdítanunk az eddig elért eredményeinket, ugyanakkor a márka exkluzivitását is fenn kell tartanunk.” – mondta el a szakember annak fényében, hogy idén több mint 8.000 db eladott Lamborghinivel kalkulálhatnak.
De nem csak az eladott autók száma növekszik évről évre, hanem a bevétel is természetesen. Addig, amíg tavaly 1,42 milliárd eurós bevételt könyvelhettek el, idén ez a szám olyan 1,7 milliárd euró körül fog megállni – persze csak ha minden az előzetes várakozásoknak megfelelően alakul.
Hirdetés

Ami a környezetvédelmet illeti, a teljesen elektromos járművekre sem kell számítani, legalábbis a Lambo esetében. Domenicalli szerint ugyanis az ügyfélkörüket nem érdekli ez a fajta megoldás, ugyanakkor 2025-ig bezárólag vállalták a teljes paletta hibrid járműves átalakítását, hogy az egyre szigorodó előírásoknak eleget téve, be tudja tartani a CO2 csökkentésre vonatkozó szabályokat.
Az autósport rajongók számára további jó hír, hogy Domenicalli elhintette, már annak a lehetőségét vizsgálják, hogyan tudnának indulni az LMP1-et jövőre felváltó hiperautó szakosztályban, a WEC-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?