Túlad koreai konkurensén a Michelin

Eladja Hankook részvényeit a Michelin

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre komolyabb gyártó a DTM kizárólagos abroncsszállítójaként is ismert Hankook, ám a Michelin eladja a korei gyártónál szerzett tulajdonjogát.

Noha az 1888-ban bejegyzett Michelinhez képest fiatal abroncsgyártónak számít az 1941-ben alapított Hankook, mára a koreai gyártó jelentős méretűvé nőtt, hogy mást ne mondjunk csupán Magyarországon, rácalmási gyárában, immár 1900 magyar dolgozóval, évente 12 millió abroncsot állít elő, ám a Michelin most eladja a 2003-ban szerzett, 9,98 százalékos tulajdonrészét.
A világ egyik legjelentősebbjének számító francia abroncsgyártó, azaz a Michelin 729,4 billió vont, mintegy 474 millió eurót kap a szám szerint 15 195 587 részvényért. Az azonnal megkezdődő tranzakció által szerzett forrással a Michelin a fejlődő országokban kívánja növelni gyártókapacitását, amire bőven meg is van az esélye, hiszen például a Hankook hasonló nagyságrendű, bár valamivel jelentősebb, 550 millió eurós beruházással építette ki magyar, azaz Európában legjelentősebb gyártóhelyét.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?