Hirdetés

Túlméretes rakomány? Nem probléma

Orosz transzporter a hónap idiótája díj nyertese

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hátra van még néhány nap a júliusból, de a hónap idiótája címet ezúttal is meg kell előlegezzük: egy orosz szállító a nyertes.

Így is lehet, bár a KRESZ tiltja. A tetőn elhelyezett rakomány nem nyúlhat oldalra, a hátul – például a kerékpártartón – szállított csomag oldalra 40-40 cm-t nyúlhat ki, de a teljes szélesség a 2,5 métert nem haladhatja meg

Oroszország hagyományosan szedánkedvelő piac. Annak ellenére, hogy e karosszériaforma köztudottan nem épp a legpraktikusabb, sőt túlzás nélkül nevezhetjük az egyik legkevésbé praktikusnak is. Nem probléma, miként azt az alábbi videó is bizonyítja, leleményes nép az orosz.

Nem tudjuk, hogy előre kitervelt elkövetésről van-e szó, vagy hősünk, aki legyen Iván vagy talán inkább Szása, egyszerűen csak elugrott egy barkácsáruházba, hogy ott beszerezze a hétvégi építkezéshez szükséges léceket, majd ott, hirtelen ötlettől vezérelve talált megoldást a 3-4 méter hosszúságú faanyag hazaszállítására, mindenesetre megoldotta a problémát. Vélhetően hamar ráébredt arra, hogy hiába próbálkozik, az az autóba nem fog beférni. Tetőcsomagtartója nem volt, a képek alapján vonóhorga sem, hogy utánfutót béreljen, a szállításért pedig bizonyára nem kívánt fizetni. Mi maradt hát? A videóban látható frappáns megoldás, ami azonban komoly manőverezési rutint igényelt, vélhetően nem csak tőle, hanem a közlekedés többi résztvevőjétől is.

Hirdetés

Bízunk benne, hogy a méretes lécekkel senki sem kapott út közben sallert, s bár a felelőtlen sofőr azt érdemelne, tőlünk az előző hónapban egy, a benzinkúton kvázi a benzinpárának tüzet adó szerencsétlennek ítélt hónap idiótája virtuális serleget kapja.

Hirdetés

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?