Tűzoltónak állt a nyolc lóerős Opel

Tűzoltóból kettő, vízből csak palackos fér el az Opel Rocks-e fedélzetén

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az apró segítség is jól jön, ha nagy a baj, a Rocks-e az Opel gyár területén felcsapó kisebb lángokkal veheti fel a harcot.

A szokványostól merőben eltérő tűzoltóautót rendszeresítettek a németországi Opel gyárban. Az apró és elektromos Rocks-e inkább a tűzoltóság mobilitását segítheti, mint sem a hatalmas lángok megfékezését. Víztartály, fecskendő és komolyabb szerszámok nem képzik az autó ellátmányát, de tűzvédelmi ellenőrzések során hasznos társ lehet a kis villanyautó. Az Opel Rocks-e tavaly érkezett a kínálatba, de a típus nem igazán köthető a németekhez, a Stellantis óriási gépezetébe Citroënként pottyant bele, majd Opelként érkezett bizonyos piacokra, egyetlen különbség az eltérő embléma. A Rocks-e kétségtelen előnye, hogy olcsón mérik és a fenntartása is fillérekbe kerül, cserébe bőven követel kompromisszumot, de belvárosi szaladgálósnak nem rossz választás.
Hirdetés
Az autó hovatartozását a piros fólia és a feliratok egyértelműsítik, a kék villogók egészen aranyosan állnak rajta, mintha fülei nőttek volna egy rajzfilmfigurának. A 2,41 méteres hosszúság ellenére némi szerszámnak és néhány poroltónak jutott hely az autóban, így kisebb tüzek esetén hasznos lehet az Opel. Többek között a 45 km/h-s végsebesség és a 75 kilométeres maximális hatótáv miatt teljes értékű tűzoltóautó nem lehetne belőle, de a rüsselsheimi Opel gyár közel két négyzetkilométeres területét még ezekkel a paraméterekkel is gyorsan be tudja járni, méghozzá zéró emisszióval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?