Új arcot kapott a kicsi kocsi

Megújult a Volkswagen Beetle

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel ötéves modell a Volkswagen Beetle, új arcot öltött hát. Komoly változásokra persze nem kell számítani.


Az eredeti (gyári kódnevén Type 1, német becenevén Käfer, az Egyesült Államokban pedig Bug néven kínált, továbbá a "A kicsi kocsi" című film főszereplőjének is számító) Volkswagen Beetle után 1997-ben New Beetle néven mutatkozott be a legendából építkező Golf IV alapú modell, majd 2011 végén debütált az ismét Beetle névre keresztelt, de immár Golf VI alapú jelenlegi generáció. Bár utóbbi már közel ötesztendős, közben pedig befutott az MQB platformos Golf VII is, a tejes generációváltás egyelőre elmarad. Most csupán egy apróbb ráncfelvarrást kapott a Beetle. Átrajzolt lökhárítókkal, friss felnikkel és színekkel, módosított lámpákkal újult meg.
Hirdetés

Friss kárpitválaszték, például opcióként Nappa bőr az utastérbe is jutott, zongoralakk hátterével új a középkonzol, továbbá megújult a navigációs rendszert is kínáló infotainment fejegység. Nem úgy a motorpaletta, ahol továbbra is az 1.2 TSI 105 lóerőse az alap, a 2.0 TSI 220 lóerőse a csúcs, köztük pedig ott az 1.4 TSI 150 és a 2.0 TDI 110 lóerővel.
A frissítés mellett megjelent a farmeres, fiatalos Denim és a prémiumos Exclusive felszereltség is, év végén pedig ismét jön a már korábban is kínált Allstar széria, ami értékarányosságáról lesz híres - már amennyire ez értelmezhető a csakis négyüléses háromajtós kupé, illetve kétajtós kabrió esetén. A frissítés az árakat a német piacon nem módosította, hazánkban pedig még annak ellenére árazás alatt áll az új széria, hogy már a régi sem kapható. A friss Beetle itthoni megjelenése heteken belül várható, az első vásárlók már a nyár végére megkaphatják majd autójukat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 04:50
    Permalink

    No ez aztán egy igazai forradalmi változtatás az arculatba,mindíg us tudtam hogy a legjobb disájnereket a németek foglalkoztatják.
    Egyáltalán van ennél az autógyártó cégnél olyan részleg ahol az új modellek megjelenésén munkálkodnak??

Vélemény, hozzászólás?