Új Ford Ranger a láthatáron, íme az első gyári fotók

Képeket és videót is közzétett a hamarosan érkező Rangerről a Ford - nem kímélik a tesztek során

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Néhány stílusjegy már leszűrhető az álcázott képekből, az F-150-re fog hasonlítani az új Ford Ranger. Telematricázva is egyértelmű, hogy bírni fogja a strapát.

Amerikában sokkal nagyobb kultusza van a pick-upoknak, mint itthon, és ízig-vérig amerikai márkaként ezek a modellek régóta fontos részét képezik a Ford kínálatának. Sőt, nem csak a kékoválos márkánál van ez így, az egész platós piacon etalonnak számítanak, ezért is volt nagy dolog a tavaly bemutatott F-150 új generációja. Abból sajnos mi nem kapunk (talán túl nagy az nekünk), de szerencsére van kistestvér, a Ranger, amit itthon is meg lehet vásárolni. Alaposan eljárt már felette az idő, de nem hanyagolja el a Ford a népszerű modellt, érkezik a vadonatúj generáció, melyről már fotók és egy videó is napvilágot láttak.
Hirdetés
Egyelőre még csak álcázva láthatjuk az új Rangert, de három fontos információt máris leszűrhetünk. Az egyik az első fényszórókra vonatkozik: még lematricázva is látható, hogy az F-150 lámpáira fognak hasonlítani. A nappali menetfény itt is C-alakú csíkként jelenik meg, de az F-150-esétől kicsit görbébb, ami persze nem meglepő, elvégre a nagytestvérnek illik keményebben kinézni. A hátsó lámpánál túl sok újdonságot nem figyelhetünk meg, nyilván egy pick-upnál nem lenne praktikus a raktér-ajtó felületére is izzókat tenni, így (mint minden más platósnál) a karosszéria szélére korlátozódik a fényszórók felülete, ami túl sok mozgásteret nem hagy. Úgy tűnik, most is három részre osztott lesz a hátsó lámpa, de talán egy függőleges LED-csík is megjelenhet ezzel párhuzamosan.
Hirdetés
A másik fontos információ, hogy a képeken és a videóban látható Ranger kétajtósnak tűnik, azaz lesz belőle kétüléses verzió. Ezek az USA-ban gyakoriak, de hogy itthon is lehet-e majd ilyen formában kapni, egyelőre nem tudjuk. A harmadik tanulság pedig az, hogy az új Ranger legalább annyira strapabíró lesz, mint a kifutó generáció. A videóban konkrétan mindenhol próbára teszik, csak aszfalton nem: driftelnek vele sárban, megnyúzzák homokon és murván, sziklás hegyeket másznak vele, és hóban is meghajtják rendesen. Remélhetőleg nem sokat kell már várni a teljes leleplezésre, majd utána pedig a hazai kereskedésekbe való érkezésre (leghamarabb 2022-ben), de ha lesz ebből is Raptor csúcsverzió, annak bemutatása még bizony 1-2 évre is lehet. Műszaki részleteket még nem közölt a Ford, erőforrások terén elképzelhetőek lágy hibridek, de azt már megígérték, hogy az eddigi legkeményebb Ranger fog érkezni, ami a fedélzeti technológiákban sem szenved hiányt, és aminek fejlesztésénél végig a vásárló szempontjait tartották elsődleges kritériumoknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?