Új Mitsubishi Colt magyar tervezőtől

Mitsubishi Colt CS – magyar forma

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Farkas Gábor a korábbi Colt szériákhoz hűen háromajtós, sportos karosszériát rajzolt a hamarosan cserére érett, bő 6 éves Coltnak.


Farkas Gábor önszorgalomból készítette el a Mitsubishi Colt immár világhírű utódját. Nem lenne meglepő, ha a Mitsubishi megvenné a tervet, hiszen orrával és műszerfalával is jól hozza a márka legfrissebb modelljének, azaz a kompakt szabadidő-autó ASX-nek vonásait. A mostani praktikus ötajtós helyett vagány háromajtósra rajzolt karosszéria a tervező szerint a Colt 1988-1992 között gyártott C50 és 1992-1996 közötti C60-as generációjából is merít, szerintünk farával egy kissé a Seat Ibiza SC-re is emlékeztet. A kész formát előbbi mellett talán csak egy további indokkal utasíthatják vissza a japánok, ez pedig az ötajtós, ötüléses karosszériaforma praktikuma melletti kitartás lehet, a sportos háromajtósban ugyanis csak 4 ülés található és utastere variálhatóságból nyilván nem olyan jó, mint a mostani Colt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 21:53
    Permalink

    Kár,hogy nem lesz belőle semmi.Pedig sokkal szebb,mint a jelenlegi Colt,szerintem megdobná az eladást ez a forma.Praktikum szempontjából meg változtatnának minimálisan rajta és kész.Úgysem az eredeti formában szokták gyártani az autót.És persze ezzel elismernék a tervező munkáját is.Nem minden a praktikum,csinálhatnának ebből egy kis méregzsákot is,pl a Mini messze nem praktikus,de mégis több van belőle nálunk,mint Colt.Ugyanez a helyzet az 500-as Fiattal is.

Vélemény, hozzászólás?