Újabb 5 forinttal drágul szerdán a benzin

Csak a benzin ára megy feljebb, a gázolajé nem változik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miután múlt héten - kétszeri emeléssel - a gázolajéval egyező szinten állt meg a benzin ára, e hét közepétől, újabb 5 forintos drágulással a benzin lesz a többe kerülő üzemanyag.

Múlt héten először élhettük meg azt, ami mostantól bármikor előfordulhat: az egy héten kétszer is alkalmazott üzemanyagár-emelést. Hétfői bejelentés alapján szerdán 7 forinttal került feljebb a benzin, 2-vel a gázolaj ára, majd szerdán megtudtuk, hogy pénteken újabb 3 forinttal drágul az egy hét alatt így 10 forintos pluszt kapó benzin. Ára átlagosan azóta ugyanúgy 427 forint, mint a gázolajé, ám csupán szerdáig, akkor ugyanis újabb 5 forinttal fog drágulni a 95-ös, s így átlagára már 432 forint lesz. Hogy meddig? Azt egyelőre jósolni sem lehet, ám egyelőre úgy tűnik, hogy szerdán bejelentendő, péntektől életbe lépő újabb emelésnek vagy csökkentésnek most még nincs oka. Addig persze változhat bármi, az árak kúszhatnak még feljebb, lassan akár el is érhetjük a tavaly áprilisban tapasztalt 450 forintos csúcsszintet is. Sőt, mivel a kutak között 25-30 forintos eltérések is tapasztalhatók, aki nem kellően körültekintő, már a hét második felétől is belefuthat 450 forintos benzinárba.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?