Újabb gyárat épít a Honda

Új üzemet nyit a Honda Mexikóban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A földrengések visszavetették a termelékenységet, az erős jen miatt pedig nem tudnak profitálni az exporttermékekből, ezért Amerikában újabb gyárat létesítenek a japánok.

2014-ben új összeszerelő üzemet épít a Honda Mexikóban, hogy ezzel a lépéssel csökkentse az észak-amerikai piacra szánt kisautók költségét, és biztosítsa a keresletnek megfelelő mennyiségű darabszámot. A 800 millió dolláros beruházás körülbelül háromezer-kétszáz embernek ad majd munkát a gyárat körülvevő Guanajuato térségben, és évente 200 ezer autót fognak itt előállítani. Ez lesz a Honda nyolcadik észak-amerikai termelőegysége, mely jelentősen megdobja majd a jelenlegi évi hatvanezres mexikói gyártókapacitást. A gyártás beindításával az egyesült államokbeli, kanadai és mexikói gyártósorok kapacitása a mostani 1,63 millióról 1,83 millióra nő éves szinten.
A cég közleménye szerint a gyár az észak-amerikai régióban egyre keresettebb, takarékos, kompakt kisautókat ontja majd, és segíthet a Hondának, hogy valamit visszanyerjen az erős jen miatt pillanatnyilag jelentősen lecsökkent export-profitból. Ezzel a problémával nem csak a Honda szembesült mostanság, a Mazda is bejelentette, hogy Mexikóban épít új gyárat, és a Hyundai is éppen egy új üzem megnyitásáról tárgyal néhány déli állammal az USA-ban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?