Újabb képpel is lebukott a vadonatúj Mercedes-Benz GLS

Kiszivárgott gyári képen látható szemből is a Mercedes-Benz GLS

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újabb katalógusfotón bukkant fel ismét a Mercedes-Benz legnagyobb új SUV-ja, a modellfrissítéssel nevet is váltó GL, ami már GLS.


A Mercedes-Benz modelljei általában a beszkennelt katalógusfotókon szoktak először és jóval a hivatalosan kijelölt idő előtt megmutatkozni. Vagy nyomdát kéne váltani, vagy van némi tudatosság az információcsepegtetés ezen formájában. A lényeg, itt a GLS, a Mercedes legnagyobb SUV-ja, ami a második szériás GL (X166) ráncfelvarrott és egyben át is nevezett változata. Az előző hónapban láthattuk már kémfotón, és pár napja ugyanezen sorozatból kikerült már két kép a hátsó oldalnézetéről és a hűtőmaszkjáról. Most egy további, jó minőségű sajtófotóval bővíthettük a galériát: itt az első teljes alakos szemből/oldalról lőtt háromnegyedes kép is, így egyben megnézhető a GLS új arca.
Hirdetés


A GLS belterét viszont még mindig nem láthattuk, de az alapváltozatok nem lesznek annyira meglepőek, hiszen legutóbb a GLC-ben megnézhettük az aktuális Mercedes SUV dizájnt. Az eddigi hírek alapján még nem eldöntött, hogy tényleg megcsinálja-e a gyár a hírbe hozott ultra luxus Maybach változatot, vagy sem. Mindenesetre nem valószínű, hogy ebből az alapvetően 2012 óta futó szériából kifejlesztenének egy hosszabb tengelytávú kivitelt. A GLS háza táján így talán mégsem az extra változatok sora, hanem az alapkivitel lesz a legérdekesebb. Csak most, a GL ráncfelvarrásától lesz a sorozatban hathengeresnél kisebb motor. Az alapdízel GLS 250d néven lesz kapható, és a négyhengeres, 2.2-esnek hívott, de csak 2143 köbcentis motor 204 lóerős és 480 Nm nyomatékű változatával fog készülni. Kémoldalak vízjele nélküli fotókat és pontos technikai adatokat november második felében, a Los Angeles-i Autószalonra időzített rendes bemutató után fogunk tudni közölni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?