Újabb bringasáv a Nagykörúton, tényleg ez kell Budapestnek?

Mostantól a Margit híd és a Nyugati pályaudvar között is pollerek védik a bicikliseket

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkészült a Szent István körút átépítése, még kevesebb mozgásteret hagyva az autósoknak, ellenben a biciklisek biztonságosabban közlekedhetnek - többek között a kihelyezett zöld bójáknak köszönhetően.

A fővárosi lakosok által megszavazott közösségi költségvetés részeként befejeződött a Nagykörút átalakítása, amely főként a kerékpáros közlekedést segíti. A most átadott szakasz a Szent István körúton a Nyugati pályaudvart és a Margit hidat köti össze. Itt Buda irányába már korábban is volt busz-és kerékpársáv, ezt most kiegészítették egy rövid bringasávval, és a forgalmi lámpákat is áthangolták a biztonság érdekében.
Hirdetés
A Nyugati pályaudvar irányába már jelentősebb változásokat eszközöltek, hiszen a korábbi parkolósáv helyét zöld oszlopokkal választották el a forgalomtól egy szakaszon, valamint felfestettek egy új sávot is, amelyet a kerékpárosok és a buszok egyaránt használhatnak. Az autósok számára egyelőre mindkét irányba marad a kétszer két sáv, valamint a BKK azt is kiemelte, hogy tanulva a korábbi tapasztalatokból az oszlopokat úgy telepítették, hogy az OMSZ rohamkocsijai is kényelmesen elférjenek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?