Újabb részletek derültek ki a hamarosan érkező S-osztályról

Világújdonság légzsák fronton - szeptember 2-án érkezik az új csúcs Mercedes

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A prémium szegmens zászlóshajói közt nem egyszerű újat mutatni. Azonban a Mercedes ezúttal a biztonsági újításaik terén ejtett el pár információmorzsát, melyek a friss S-osztályban fognak bemutatkozni.

A Mercedes egyenesen biztonságtechnikai világújdonságnak nevezi a most debütált fejlesztését, mellyel a hátsó utasok védelmét emelik még magasabb szintre. Nem az első alkalom, hogy ezt teszi az S-osztály, gondoljunk csak az ABS vagy az autót megállítani is képes távolságtartós tempomat debütálására. A mostani fejlesztés lényege, hogy az első ülések háttámláiba légzsákokat integrálnak. Utóbbiak egy esetleges ütközés során onnét nyílnak majd ki a függönylégzsákokkal kiegészítve. A gyári információk szerint az ülésekből nyíló légzsákok merőben más kialakításúak, mint az elöl lévő társaik, már csak azért is, mivel a gyerekülésekkel is kompatibilisnek kell lenniük.
Hirdetés
Emellett a márka bemutatta a Pre-Safe Impulse Side névre keresztelt rendszerét, mely - hangzatos neve mellett - az autó aktív futóművével együttműködve egy esetleges karambol észlelésekor megemeli a teljes járművet. Valamint az első utasok üléspárnáit megkeményíti a jobb ellentartás és a sérülések csökkentése érdekében. Nos, egyenlőre ennyit árult el a Mercedes az első impulzusok alapján sok tradícióval szakító új S-osztály kapcsán. A következő leleplező videó augusztus 12-én érkezik majd, mely az autó belterére fog fókuszálni, még a szeptemberi bemutató előtt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?