Újabb üzemenyagár-emelés vár az autósokra

E héten 5 forinttal drágul a benzin és a gázolaj is

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A hír nem meglepő, ám keserű: péntektől 5 forinttal kell többet fizetni a benzinért és a gázolajért is.

Számítani lehetett az üzemanyagárak év eleji emelésére, s azon sem vagyunk igazán, legfeljebb a gázolajnál meglepődve, hogy a múlt héten tapasztalt 3-3 forintosnál jelentősebben, egységesen 5 forinttal kerül feljebb e hét pénteken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi és egyben átlagos töltőállomási ára is, ám a mind drágábbá váló autózásnak vélhetően senki sem örülhet.
Az emeléssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 414, a gázolajé 420 forintra nő. Utóbbiak természetesen még mindig kedvezőbbek a tavalyi csúcsoknál, miként azt év végi összefoglaló anyagunkban láttuk, a 95-ös ára áprilisban a 454, a gázolajé januárban a 451 forintos szintet is elérte.
Hirdetés
Aki nem kellően körültekintően választ kutat, például autópályán áll meg tankolni, akár péntektől is szembesülhet 450 forint közeli literárral, a töltőállomások között ugyanis nem ritka a 20-30 forintos árkülönbség. A legolcsóbb kutakat hajkurászók pedig a gázolaj esetén már biztosan, s a benzinnél is jó eséllyel le kell mondjanak a 400 forintos szinthez - felülről - közelítő árakról is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?