Újhullámos Ladák érkezhetnek

Xcode tanulmányautó a Ladától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Fellendülőben van a Lada, nálunk éppen csak megjelent újra a márka, ám Oroszországban ontják az új modelleket, most több tanulmányt mutattak, amiből hamarosan megvalósulhat valamelyik.

Xcode-nak hívják a képeken feszítő Lada tanulmányautót. Remélhetőleg találnak majd neki valami komolyabb nevet a sorozatgyártásig, bár legutóbbi modelljük, az Xray sem lett valami fantáziadús. Egyébként egész sok részletet örökölt tőle, illetve a Vestától, az orrán, az oldalán, és a hátulján is visszaköszön, ugyanakkor az összhatás sokkal jobb annál. Persze ki tudja, mi marad majd belőle, egyelőre nagyon ütős a hatalmas felniméret és a jókora hasmagasság. Akárcsak a más színű tető és az X-et formázó orr rész, amiből akár jókora gallytörőt is faraghatnak a végső verzióhoz.
Hirdetés

A technikáról túl sokat nem árultak el, csupán annyit, hogy akár turbós motort és összkerékhajtást is kaphat. Ennél többet egyelőre nem árultak el, még a Moszkvai Autószalonon sem. Annyi biztos, hogy mindkettőre szüksége lesz, ha labdába akar rúgni a szegmensben, már akkor is, ha csak a Dacia Dusterre gondolunk. Ugyanakkor a Lada azt is elárulta, hogy nyolc új modellt terveznek bemutatni a közeljövőben, de sok meglévő autójukat is jelentősen átdolgozzák. Például az Xrayből és a Vestából is bemutattak emelt, körbeműanyagozott strapabíró tanulmányt, utóbbiból pedig hosszított, sofőrös kivitelt is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?