Újra láthatjuk a bírság összegét – Pofátlan(TAN)ítás 24.

Egy újabb csokor szabályszegést mutat a rendőrség, amelyekből okulhatunk

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Pofátlan(TAN)ítás 24. részében visszatért az a formátum, hogy megmutatják, milyen szabályt szegtek meg, és milyen büntetést kaptak érte a videóban szereplő autósok.

Folytatódik a rendőrség közkedvelt videósorozata, a Pofátlan(TAN)ítás. Legutóbb december elején érkezett ilyen videó, a sorozat most a 24. résszel folytatódik, amelyben ismét többféle szabályszegésnek lehetünk a szemtanúi. Ráadásul a videó készítői ismét megmutatják, hogy a szabálytalankodók pontosan mit vétettek, illetve azt is, hogy mekkora összegű bírságot kaptak érte.
Hirdetés
A videóban csupa olyan eset fordul elő, amellyel valószínűleg mindannyian sűrűn találkozunk az utakon: záróvonalon megfordulás, kötelező haladási irány figyelmen kívül hagyása, megállás szabályainak megszegése, szabálytalan előzés, de akad még más is, érdemes tehát végignézni. Sajnos még mindig rengeteg komment érkezik, amely kedvezőtlen színben tüntetni fel a videók miatt a rendőrséget, pedig ezek valóban hasznosak számunkra, hiszen mások hibáiból tanulva, talán nem követjük el ugyanazokat.A videó cikkünk publikálásakor sajnos már - remélhetőleg csak átmenetileg - nem beágyazható, így csak linkelni tudjuk, az ORFK OBB Facebook oldalán tekinthető meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2021.01.13. at 13:52
    Permalink

    Tisztelt Szerkesztőség!
    Kezdettől fogva követem a rendőrség “TANÍTÁS” videóit. Azokat, amik nagyon tetszenek, már többször is megnéztem. Régi hiánypótlás ez a hatóság részéről, már sokkal hamarabb el kellett volna kezdeni az ilyen típusú ellenőrzéseket. Két okom is van rá, hogy ez legyen a véleményem. Amióta az eszemet tudom- már iskolás koromtól – mindig beszari, gátlásos alak voltam. Nem vagyok szent, de emiatt látatlanban is igyekeztem mindig a helyeset csinálni a büntetéstől félve. Fenti, nem feltétlenül férfias tulajdonságom miatt -ha már vezetésről van szó- egy totál kihalt úton is betartom például a sebességhatárt, mert úgymond a bokorból is “fényképezhetnek”. Igen, lehet, ez már orvosi eset, de ez van. A másik ok, hogy kezdem azt hinni, hogy eme tulajdonságommal egyedül vagyok, mert tisztelt autóstársaim mindennek mondhatók a közlekedési morál szintjén, csak gátlásosnak nem. Mondjuk mindennapos eset: felüljáró, tetején 70-es tábla, alul várostábla, plusz messziről látható piros lámpa. Mire az első táblához érek -a külső sávban – már 70-nel megyek (szégyenlem, de tényleg). Akik nem szexuálnak a kocsim farával, azok a belső sávban kapnak szárnyra, hogy a 70-est mondjuk 120-asnak látó kollégák (verseny, ki ér előbb a piroshoz) , a végén egy satufékkel beleálljanak az aszfaltba. De aranyosak, mert mindig megvárnak, hogy aztán együtt elindulva újból elfelejtsék milyen sebességhatár érvényes városon belül. De miért is ne tennék? Ha nem rettegnék annyira a büntetőpontoktól (jaj, még kimondva is félelmetes), vagy a “brutális”, néhány tízezres büntetésektől (majdnem elüti a zebrán a gyalogost és ez 10-15 ezer Ft???) lehet, hogy én is a gázra lépnék. Csak én ezektől is tojok, attól, hogy balesetet okozhatok, meg még jobban. Mi a megoldás? Mivel láthatóan a hozzám hasonló törvénytisztelő kis beszarikból van kevesebb, mi lenne ha a “bátraknak” (ez a fedőnevük az ész nélküli felelőtleneknek) is gyártanának hozzájuk méltó büntetési tételeket. Mert valljuk be, amíg nem lesznek olyan büntetések, amelyeknek valódi visszatartó erejük van, lesz itt még “POFÁTLANTANÍTÁS” 2356. rész is. Én tudnék ilyeneket kitalálni. A jogalkotók vajon miért nem tudnak? Ja, mert akkor ők sem… Na, mindegy. Addig is nézem tovább következő epizódokat, hogy mindnyájan jót nevethessünk. A szabálysértők a büntetésen, én pedig azon, hogy legalább pár perc erejéig elszenvedtek egy kis kellemetlenséget.
    Üdvözlettel: Zoltán

Vélemény, hozzászólás?