Utazási segítség az egészségügyben dolgozóknak és a tanároknak

Ingyen tömegközlekedés az egészségügynek, kedvezményes autómegosztó a pedagógusoknak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A járványhelyzetre való tekintettel ingyen használhatják mától a tömegközlekedést az egészségügyben dolgozók, a Share Now autómegosztó pedig kedvezménnyel várja a pedagógusokat.

Nemcsak az egészségügyi dolgozók, hanem a védekezésben részt vevő orvos- és egészségtudományi hallgatók is térítésmentesen használhatják országszerte a közösségi közlekedési eszközöket - jelentette be Schanda Tamás szerda reggel a Facebook-oldalán. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a bejegyzésben kiemelte: minden támogatást meg kell adni azoknak, akik a frontvonalban harcolnak a vírus ellen.
Hirdetés
A pedagógusok ingyenes tömegközlekedést nem, egyéb kedvezményt viszont kapnak. A 270, rendszeresen fertőtlenített járműből álló flottát üzemeltető Share Now levélben értesítette a Pedagógusok Szakszervezetét arról, hogy 4000 forintos ajándékkupont kínál a budapesti pedagógusoknak. Bár ebből akár 50 percnyi ingyenes autóhasználat is kijöhet, a támogatás egyértelműen alkalmi jellegű. A kötelező elvárásokon (nagykorúság, érvényes és legalább egy éves jogosítvány, érvényes e-mailcím és okostelefon, rajta a letöltött applikáció) túl mindössze elektronikus levélben történő regisztrációt kérnek a novemberben induló pedagóguskedvezmény érvényesítéséhez. „A városi mobilitás a járványhelyzet rosszabbra fordulásával sem szorul teljesen háttérbe: mindig lesznek olyan helyzetek, amelyekben a városi közlekedésre kell támaszkodunk, és ez fokozottan érvényes a tanárokra, akiknek jó része továbbra is bejár a munkahelyére” – állítja Buday Bence, a Share Now magyarországi ügyvezető igazgatója.
Hirdetés

A felhasználók biztonságára kiemelten ügyelő Share Now a többi autómegosztóhoz hasonlóan rendszeresen fertőtleníti az autókat, amelyekben a kézfertőtlenítő is része az alapfelszereltségnek. Az autómegosztó cég arra biztatja ügyfeleit, hogy vezetés közben is hordjanak maszkot, saját egészségük megóvása és a mások biztonsága érdekében. Hozzátesszük: szemüveget hordva ez a tanács persze "belátással" kezelendő, párásodó szemüveg esetén a látásról sem érdemes lemondani, ha szükségünk van szemüvegre, még mindig inkább a maszkról érdemes lemondani vezetés közben. A 270 járműből álló flotta autóival mérsékelhető a fizikai kontaktusok száma, ha pedig elektromos meghajtásút választunk, azzal a károsanyagkibocsátást is csökkenthetjük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?