Utolérte a downsizing a BMW X6 M kihívóját

Kisebb motort kap a csúcs Mercedes-AMG GLE 63

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A V8 és a dupla turbó marad, a lökettréfogat viszont 1,5 literrel csökken az új Mercedes-AMG GLE motorterében.


Alig két éve, hogy megjelent a BMW X6 új kihívója, a Mercedes GLE, máris a 2018-ban érkező következő generációról jelennek meg újabbnál újabb információk. A prototípusok már futják a tesztkilométereket Németország útjain, néhányat már lencsevégre is kaptak a kémfotósok. A csúcsverziót jelenleg az 5,5 literes V8-as képviseli, amely 2019-től 4,0 literesre zsugorodik. Ezt a blokkot már az AMG GT R-ben is használja a gyártó, ahol 585 lóerőt és 700 Nm forgatónyomatékot ad, míg az új AMG E 63 S-ben 612 lóerőt és 850 Nm-t produkál.
Hirdetés

Egyelőre nem tudni, hogy melyik teljesítményszinttel érkezik az 5,5 literest váltó blokk az AMG GLE-be, az biztos, hogy továbbra is a BMW X6 M komoly kihívója lesz. A downsizing elsődleges célja természetesen továbbra is a fogyasztás csökkentése és a környezet kímélése. Jelenleg úgy tűnik, hogy az új GLE-t jövőre leplezi le a gyártó, amelyből a csúcs AMG változat röviddel a premier után várható. Ha igazak az információk, akkor 2019-ben már az utakon is találkozhatunk az aszfaltszaggató vaddisznóval.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?