Üzemanyagár-csökkenés érkezik szerdán, de nem mindenkinek

A hatósági ár változatlansága mellett az egyik üzemanyag piaci áron olcsóbb lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a hatósági áron tankolók számára az a nagy kérdés, meddig és hol kapnak üzemanyagot, a piaci áron tankolók a kisebb mértékű ármozgásokat figyelhetik.

Miközben forint árfolyama viszonylag stabilan tanyázik minden eddigi legmélyebb pontján, az olaj árában a múlt héten volt egy kis pozitív változás, a megelőző 120 dolláros hordónkénti árról 110 dollár alá ment pénteken, ahonnan persze vissza is pattant már 110 dollár fölé. A hazai benzinkutakra mégis érkezik egy csöppnyi ármérséklés. Míg múlt héten a benzin literenkénti - piaci - ára 23 forinttal csökkent, e héten a gázolajra kerül sor.
Hirdetés
Míg most szerdán a 95-ös benzin ára már nem csökken tovább, a gázolajé 6 forinttal apad. Így a piaci áron tankolók, azaz a nem magyar rendszámos személyautóval, illetve 7,5 tonna feletti teherautóval közlekedők a hét közepétől átlagosan 778,9 forintot kell fizessenek egy liter benzinért, 826,9 forintot a gázolajért. A magyar rendszámos személyautók és legfeljebb 7,5 tonnás haszonjárművek, valamint a mezőgazdasági gépek számára érvényben marad (jelen infók szerint egészen októberig) a 480 forintos hatósági ár, ugyanakkor személyautóval a MOL és az ÖMV is 50 literben korlátozta már a napi tankolási limitet, a Lukoil információink szerint még szigorúbb, 20 literes határt alkalmaz már, kannába pedig töltőállomástól függetlenül már csak piaci áron tankolhatunk. Tegyük hozzá, a benzin még mindig 2 euró alatt van hazánkban piaci áron is, s a gázolaj is alig drágább, amivel Európában még mindig a kedvezőbb üzemanyagárakat adó országok közé tartozunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?