Üzemanyagár-emelés: csak a benzint érinti

Újabb benzináremelés következik szerdán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg a múlt héten csak a gázolaj, ám az két alkalommal is drágult, e héten a benzinen a sor: szerdán 3 forinttal emelkedik az ára.

[kepallobal=369900]Múlt héten a gázolaj drágult két alkalommal, e hét szerdán csak a benzin ára kerül feljebb 3 forinttal[/kepallobal]Miután a múlt héten két alkalommal, szerdán 4, pénteken 2 forinttal emelte a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol, s ezáltal a töltőállomási átlagár is literenkénti 433 forintra emelkedett, e hét szerdán csak a benzin ára kerül feljebb, literenként 3 forinttal.
Az emeléshez a forint dollárhoz viszonyított árfolyamának enyhe gyengülése, s a benzin világpiaci árának emelkedése is hozzájárult, forintosítva az elmúlt héten 2,1 százalékkal ment feljebb a 95-ös ára. Míg a benzin esetében az előbbi tényezők 3 forintos ártöbbletet szültek, a gázolajnál csak 1 százalékos, ráadásul a pénteki áremeléssel már részint érvényesített drágulás óvja meg az autósokat a szerdai áremeléstől.
A 95-ös átlagára így szerdától a gázolajé fölé emelkedik, literenként 435 forint lesz, míg az marad a múlt hét pénteken beállított literenkénti 433 forintos szinten. Legalábbis szerdán nem változik, akkor azonban újabb korrekciót is bejelenthet a Mol, mely által pénteken ismét módosulhatnak majd az árak, melyek ismét közelítenek a múlt évben tapasztalt 450-451 forintos csúcsokhoz.
Hirdetés

Mivel az egyes töltőállomásoknál akár literenkénti 30-40 forintos áreltérések is tapasztalhatók, a drágább helyeken már most is bőven lehet 450, de akár még 460 forint feletti üzemanyagárakkal találkozni, így szokás szerint azt javasoljuk az autósoknak, hogy ne az immár hetente akár kétszeri, néhány forintos korrekciók alapján, hanem útjuk mentén, a lehető legolcsóbb töltőállomásoknál vételezzenek üzemanyagot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 07:09
    Permalink

    Biztos vagyok benne, hogy hamarosan meglesz az 500.-/l benzinár! Szerintem ezt fenn már eldöntötték. Amikor 200.-/l volt az ár arról beszéltek egyesek, hogy a 400.-/l egy lélektani tűrés határ, ha felé megy a benzin ára alig lesz valaki aki autózik. Most hogy egy ideje szépen felette van ugyanúgy autóznak az emberek. Így gondolhatják vezetőink megfizeti a nép a magas árat is.

Vélemény, hozzászólás?