Üzemanyagár-emelés: most a gázolajon a sor

Vélhetően csak a dízelolaj fog drágulni, a benzin nem

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Míg e héten csak a benzin drágult, a következő héten annak ára maradhat változatlanul, s a gázolaj árának emelése várható.

Bár a Mol immár hetente kétszer is emelhetne az üzemanyagárakon, e héten csak egyszer - szerdán - és csupán a benzin ára emelkedett, 5 forinttal. Az autósok kilátásai ugyanakkor csöppet sem rózsásak, e héten ismét emelkedtek az olajárak, s ezzel párhuzamosan a benzin, illetve a gázolaj nemzetközi jegyzésárai is mind magasabbra szöktek.
A finomított termékárak azonban egyelőre még nem rugaszkodtak el olyan mértékben, mint a kitermelt olaj ára, a benzin esetében mindössze 0,4, a gázolajnál 1,8 százalékkal kerültek feljebb. Mivel a forint dollárhoz viszonyított árfolyama e héten nem változott, a dollárban mért változások most egy az egyben érvényesülnek a hazai piacon is, így a jövő hét első felében a múlt héten literenként 432 forintra drágult benzin esetében nem várható árváltozás, míg a 427 forintos gázolaj 2-3 forinttal drágulhat szerdán - csökkenhet tehát a két üzemanyagfajta közötti árkülönbség.
Hirdetés

A Mol bejelentése szokás szerint hétfőn várható, az életbelépés napján, azaz szerdán újabb, péntektől érvénybe lépő korrekció kihirdetésére van lehetőség - annak függvényében, hogy miként alakulnak a hét elején az olajárak és az árfolyamok.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.30. at 07:30
    Permalink

    Ez egy vicc amit művel a Mol !! Mindenki tudja ,hogy nem napi szinten vásárolja a Mol az üzem anyagot.-Ehhez képest napi szintű emelési játékba kezdtek !Amit meg a gázolajjal művel árilag,
    az maga a gazemberség!!!A világon nincs még egy ennyire gátlástalan ország ahol ezt évtizedekig
    meglehetne csinálni egy néppel !Úgy tűnik sikerült kivívnunk a leg birkább népség címet Európában.

Vélemény, hozzászólás?