Üzemanyagár: szerdán a múlt pénteki emelést ismétli a MOL

Szerdától egy híján 20 forinttal lesz drágább a dízel a benzinnél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Pontosan úgy változnak az üzemanyagárak e hét szerdán, ahogyan múlt pénteken is: csak a gázolaj drágul, már csaknem 20 forinttal fog többe kerülni a benzinnél.

Bár múlt héten szerdán még jutott némi áremelés a benzinnek is, pénteken már csak a gázolaj ára került feljebb. Ugyanez következik e hét szerdán is - tudta meg a Holtankoljak.hu. Noha a mostani plusz is csupán literenkénti 2 forintos lesz, miután az október végi és november eleji árcsökkenések is jobban kedveztek a benzinnek, az átlagárakban már szemmel látható különbség lesz, azok alapján szerdától a gázolaj már literenként egy híján 20 forinttal lesz drágább a benzinnél.
Hirdetés
A hét derekától ugyanis a gázolajért már jellemzően 373 forintot kell majd literenként fizetni, míg a 95-ös átlagára marad a múlt hét szerdán (akkor ugyancsak 2 forintos emeléssel) beállított 354 forintos szinten. Marad természetesen az egyes töltőállomások közötti jelentős árszórás is, így a tankolás ideje helyett fontosabb annak helyére figyelni, meg persze arra, hogy a megfelelőt töltsük autónkba. Hiába olcsóbb a benzin, dízel autóba véletlenül sem szabad azt tölteni, ugyanis hamar okozhat jelentős kárt a mai nagynyomású befecskendező-rendszerekben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?