Üzemanyagár-változás: pénteken a dízel ára fokozottan csökken

Péntekre is jut az üzemanyagár-csökkenésből, főként a gázolajnak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Főként a dízelt tankolók örülhetnek az újabb, pénteki üzemanyagár-csökkenésnek, de a benzin is kap még egy kis mínuszt.

Miként arról beszámoltunk, e hét szerdán is 5-5 forinttal csökkent a benzin és a gázolaj ára. Most pedig azt tudtuk meg a Holtankoljak.hu-tól, hogy múlt hét után e pénteken is a gázolajat fokozottan érintő újabb ármérséklés következik: a gázolaj ára ismét 5, a benziné 2 forinttal csökken.
Hirdetés
A pénteki árcsökkentéssel a gázolaj a január közepi szinthez már 28, a benzin 13 forinttal lesz olcsóbban tankolható, péntektől már mindössze 10 forint árkülönbség lesz a két üzemanyagfajta között, de még mindig a benzin lesz az olcsóbb. A 95-ös átlagára 380, a gázolajé 390 forintra módosul.
Továbbra is jelentős, akár 50 forintos, az egyes üzemanyagokat nem feltétlenül azonosan érintő változások adódhatnak az egyes töltőállomások között, de a folyamatos árcsökkenésnek köszönhetően a legdrágább helyeken sem kell attól tartani, hogy a 2012-ben adódott - átlagár szerinti - 450 forintos csúcsszintekkel fussunk össze, legalábbis a normál üzemanyagok kapcsán. Nem árt tudni, hogy a 95-ös benzin - a prémium üzemanyagokkal szemben - már E10-es, ami a 20 évnél idősebb autók (és egy két kivételes modell) kapcsán problémát okozhat - ennek kapcsán bővebb infóval itt szolgálunk.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?