Üzemanyagdrágulást hoz a november

Mindenszentek napján is nőnek az üzemanyagárak

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hiába ünnepnap november elseje, avagy Mindenszentek és Halottak napja, a MOL aznap növeli a benzin és a gázolaj árát is.


Jó ideje nem változtak már az üzemanyagárak, legutoljára két héttel ezelőtt és akkor is csak a gázolaj ára csökkent egy keveset, most szerdán azonban - a Holtankoljak.hu információi szerint - a benzin és a gázolaj egységes, literenkénti 4 forintos többletet kap.
Hirdetés

November elsejétől így a 95-ös benzinért átlagosan 351, míg a gázolajért 362 forintot kell majd fizetnünk. Drágábban tankolhatunk tehát, mint egy vagy két évvel ezelőtt, de valamivel olcsóbban, mint három évvel korábban. A 2012-es, 450 forintos árcsúcshoz képest pedig még a drágább gázolaj esetén is csaknem 90 forintos az előnyünk. Legalábbis átlagár szerint.
Továbbra is igaz ugyanis, hogy az egyes töltőállomások között igen jelentős, akár literenkénti 30-40 forintos, az egyes üzemanyagfajtákat különböző mértékben érintő árkülönbségek adódhatnak. Így aztán tankolás kapcsán nem is elsősorban arra érdemes figyelni, hogy azt mikor, hanem sokkalta inkább arra, hogy hol tesszük.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?