Vajon ezzel is bepróbálkozik Európában a Qoros?

Újabb modell érkezett a Qorostól, méghozzá egy szabadidő-autó

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ismét újabb modellel jelentkezett a kínai Qoros. Na, nem azzal a több mint 800 lóerős elektromossal, amit korábban mutattak, sokkal inkább egy hagyományos városi terepjáróval.


Nem is túl rég beszélhettünk a Qorosról, hiszen mutattak egy igencsak érdekes tanulmányautót, ami a jövő villanyautóját mutatta. A kínaiak szerint több mint 800 lóerőt adott volna le a négy villanymotor és mindegyik ajtaja máshogy nyílt volna. Ebből gyanús, hogy nem lesz semmi, van viszont más, egy teljesen normális szabadidő-autó. Kezdjük a nevével, Young, hiszen ki másnak szólna, mint a fiataloknak - persze a Juke-kal is ez volt a terv, mégis az idősek vették túlnyomórészt. A Young viszont nem az első szabadidő-autója a Qorosnak, ott volt a 3-asból készült emelt, körbeműanyagozott kivitel is, ám arról bemutatója óta nem hallani semmit.
Hirdetés

Az új szabadidő-autó nem véletlenül hasonlít a szintén kínai Chery Tiggo 7-re, tulajdonképpen ugyanarról van szó. A Chery több mint 50%-ban birtokosa a Qoros márkának, utóbbi viszont "minőségibb" autókat gyárt, legalábbis szerintük. Ezért a Youngot a Tiggo 7 prémium kivitelének tervezték, ami persze európai tekintetben meg sem közelítheti a prémium szintet. Pláne, hogy a Young egyetlen hajtáslánccal fog készülni, négyhengeres 150 lovas benzinessel és hatfokozatú duplakuplungos automata váltóval és elsőkerékhajtással. Talán emlékszünk még rá, hogy a Qoros megpróbálta megvetni a lábát Európában, és legelső kereskedésnek mondható telephelyük Szlovákiában volt. Nem húzták sokáig, hamar visszavonultak, de a Younggal talán több esélyük lenne, hiszen itt most dübörög a SUV-láz és kellően alacsony árcédulával akár csábító is lehet. Ám a különböző vámok miatt nem valószínű, hogy vállalható szinten tudnák tartani az árát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?