Vak sofőr vezette a turistabuszt

Karvai Sanyi újabb rekordot döntött: vakon vezetett távolsági buszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Vakon buszt vezetni? Van, akinek megvan hozzá az ereje, hiszen Karvai Sándor világtalansága ellenére vezetett utasokkal teli távolsági buszt a hungaroringi Tanpályán.


Megható pillanat, megtiszteltetés: ott lehettünk a legújabb hazai, nem is akármilyen rekord megszületésekor. Karvai Sándor újabb, immáron 5. rekordkísérletével nemcsak hazai, hanem világrekord is született. Bizonyára sokaknak ismerősen cseng a neve, hisz rengeteget hallhattunk róla az elmúlt 5 évben. Sanyi vakon született, ám felülkerekedett az élet adta nehézségeken, és saját határait feszegetve próbál meg vezetni olyan dolgokat, amiket vak ember eddig nem, vagy nem igazán vezetett. Rekordjai néha nemcsak magyar, hanem világrekordok – így van ez most is.
Karvai Sanyi eddigi rekordjai is figyelemreméltóak voltak. 2012-ben motorral ment végig a Hungaroring aszfaltján legnagyobb segítője koordinálásával, aki nem más, mint az ötszörös magyar rally bajnok, valamint jelenlegi tévés és rádiós műsorvezető, Borsi Gergő. Ez a motoros rekordkísérlet a bizalmon alapult, azonban Sanyi tavalyi kihívása a félelem legyőzéséről szólt. Egy jet-ski-t kellett uralnia a Dunaharaszti tó vizén, amit a tavak Hungaroringjének tartanak. Víziszonya miatt ez különösen nehéz feladat volt számára, de sikerült legyőznie félelmét.
A mostani rekordkísérlet sem volt kisebb kihívás. Sanyi egy új területre lépett, mint járművezető, hiszen ezúttal Borsi Gergő, valamint a Volánbusz Zrt. munkatársai segítségével egy autóbuszt kísérelt meg uralni a hungaroringi tanpálya vizes aszfaltján. Sanyi elmondta, hogy közel állnak hozzá a távolsági buszok, hiszen maga is minden nap utazik rajtuk. Azt is hozzátette, hogy mindig is tisztelte a buszsofőröket, és szerette volna kipróbálni milyen vezetni ezeket a monstrumokat. Mint azt elárulta, ha nem vakon született volna, buszsofőrnek ment volna.
A Volánbusz Zrt. felajánlásából egy 20 tonna megengedett össztömegű, vadonatúj, luxus felszereltségű távolsági autóbuszt vezethetett Karvai Sanyi, ami a Volánbusz legújabb Scaniainak egyike. Ezt kellett legalább 340 méteren vezetnie, amit tökéletesen teljesített, 400 méterrel megszületett a rekord. A média képviselőit is szívesen látták a fedélzeten, különleges és felejthetetlen élmény volt.
Következő kihívása egy quad uralása lesz, amiből most egy kis ízelítőt is kaptunk, Karvai Sanyi azzal érkezett a Hungaroringre. A szakértők elmondták, a quadnak minden rossz tulajdonsága megvan egyben, ami az autóknál, illetve a motoroknál külön-külön említhető, ezért Sanyinak talán ez lesz az eddigi legnehezebb kihívása. Ez a rekordkísérlet augusztus 16-án, Balatonfőkajáron lesz egy hosszútávú, 5 kilométeres quad-túra keretében.
A nap végén az a megtiszteltetés ért, hogy saját autómban tudhattam Karvai Sanyit, és elvihettem Budapestre. Egy igazán laza, jó fej, és ami a legfontosabb, alázatos és szerény embert ismertem meg személyében. Amikor mondtam neki, hogy csináljunk egy szelfit, nagyot nevetett, és nem is értette, miért ilyen fontos Ő. Azonban egyszerű magyarázata van ennek. Amit tesz, az tiszteletreméltó, támogatandó az ügy, amiért kiáll. Kívánom, hogy elérje minden célját a jövőben, és döntsön még több rekordot!
Hirdetés
A buszos rekordnak és minden más kísérletének az üzenete pedig, hogy a fogyatékossággal születés nem jelenti azt, hogy bizonyos dolgok nem adathatnak meg neki. Szorgalommal és kitartással igenis el tudja érni, amit szeretne. Sok ember nem használja ki az életét, pedig mindent megadatott, hogy élvezze azt. Azonban vannak, akik fogyatékosságuk ellenére is saját határaikon felül képesek teljesíteni, és a jutalom, amit az élettől kapnak nem más, mint az élmény. Talán az egyetlen dolog, amit soha senki nem vehet el tőlünk egész életünk során.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?