Várhatóan egyeduralkodó lesz a dízel az Infinitinél. Meg is érdemli

15 milla a dízel Infiniti szedán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem késett annyit a dízel személyautóval az Infiniti, mint a Lexus, ráadásul minden modellben elérhetővé teszi az M30d háromliteres V6-osát.

Végre egy márka, amely felvállalja a teljes összeget, és nem szórakozik 990, meg 999 forinttal. A dízelmotoros Infiniti M30d induló ára ugyanis nem 14 999 000 forint, hanem kereken 15 000 000 millió. Minimális a különbség, de azt jól jelzi, hogy a japán presztízsmárka nem azokat célozza, akik forintra kiszámolt összeggel indulnak autót vásárolni, hanem azokat, akik megengedhetnek maguknak valami különlegeset. Jelen esetben ez egy 238 lóerős, háromliteres dízelmotorral szerelt luxusautót jelent, amely akár összkerék-kormányzással is elérhető – szükség is lesz erre a segítségre a sportos vezetőknek, a hétfokozatú automatikus váltóval párosított V6-ossal ugyanis fürge a nagy limuzin, a 100 km/h-s sebességet 6,9 másodperc alatt éri el. A szabványos átlagfogyasztás 7,5 l/100 km, azonban a városon kívüli fogyasztást és a 80 literes üzemanyag-tartályt figyelembe véve akár 1300 km is lehet az autó hatótávolsága. Ez egyébként nem az utolsó, kis fogyasztású változata az Infiniti M sorozatnak, jövőre lesz megvásárolható azM35h benzin-elektromos hibrid változat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?