Vezetésoktatónak adta ki magát, egy igazoltatáson bukott le

240 ezer forintot csalt ki "tanítványából" egy magát autósiskolai oktatónak kiadó nő Budapesten

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem mindennapi esetre bukkantak a békásmegyeri rendőrök január végén: egy gyanús oktatóautót villogtak le, mint kiderült, minden okuk megvolt rá. Az anyósülésen ülő nőnek nem volt sem oktatói vizsgája, sem pedig engedélye.

A békásmegyeri rendőrök 2022. január 22-én délelőtt vettek észre a forgalomban egy ezüst színű Skoda Feliciát, ami csak elsőre tűnt oktatóautónak. A járőrök azért találták gyanúsnak a járművet, mert sehol sem szerepelt rajta az autósiskola neve, egyedül a tetőre rakott "T" jelzés különböztette meg a forgalom többi résztvevőjétől. Az egyenruhások igazoltatták az autót vezető fiatal lányt, aki nem rendelkezett jogosítvánnyal. Hibásnak mégsem tekinthető az ügyben, az ő meggyőződése ugyanis az volt, hogy mellette vezetésoktatója ül.
Hirdetés
Az igazoltatás során viszont kiderült, hogy a 48 éves nő, akitől a lány már 11 gyakorlati órát vásárolt, nem rendelkezett oktatói vizsgával és engedélye sem volt, az autóra pedig jogosulatlanul tette fel a tanulóvezető táblát. Összesen 240 ezer forintot csalt ki ezzel a módszerrel áldozatától, így a rendőrök az elfogása után nem csak a járművezetés tiltott átengedése miatt hallgatták ki, hanem a csalás ügyében is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?