Videó: ilyen volt a Gumball 3000

Mi kérünk elnézést, de ez megtörténhetett - útjainkon a Gumball

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy olvasónktól kaptuk a videót, ami által még egy kicsit közelebb kerülhet mindenkihez a Gumball 3000. Vagy éppen inkább távolabb?


Furcsa volt az előző hét, csütörtökön a Gumball 3000 által több száz lóerős verdák érkeztek hazánkba, szombaton pedig az eTour Europe villanyautó-verseny, ahol egyébként szigorúan le is fektetik, hogy bár az is időre megy, a közlekedési szabályokat mindenhol be kell tartani. A villanyautósok persze nem is viszik túlzásba a versenyzést, inkább egy barátságos társaság túrájának tűnt a 3900 kilométeres "verseny". Ellenben a Gumball, na az más!
Hirdetés

Ahogyan be is számoltunk róla, a bírságok és a balesetek nagyjából a verseny részei. Nem csak mendemonda az, amit szintén tartalmazott már a beszámolónk:

minden sebességkorlátot vagy KRESZ-szabályt semmibe vesznek.

Mi alapján mondjuk ezt? Egy olvasónktól kapott videó alapján. Egy Nissan GT-R-ből forgattak egy kicsit. Forgott a motor, meg persze a kamera is. Mindenki átélheti, hogy milyen is a Gumball hangulata. Aztán ki-ki döntse el, hogy most akkor közelebb került-e hozzá, vagy inkább elhatárolódna. Én nem szeretnék vaskalaposnak tűnni, de egy kicsikét érthetetlennek tartom, hogy ezt az előre bejelentett "versenyt" miért nem felügyelte és tartotta kordában jobban a rendőrség.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?