Videón a Tesla kamion valódi munkavégzés közben!

Több tonnányi Superchargert cipelt a Tesla kamionja: tényleg ez a jövő?

A gyártó osztotta meg a videót, amelyen egy Tesla kamionnal visznek előre összeszerelt Supercharger villámtöltőket a kaliforniai Laguna Seca versenypályához. Mutatjuk a videót és minden információt, amit tudni érdemes az elektromos kamionról!

A Tesla kamionja még nem érett meg a sorozatgyártásra, a gyártó által közzétett videón is szinte biztosan egy olyan prototípus látható, amely segítségével adatokat gyűjtöttek a terhelhetőségéről és a megpakoltan elérhető hatótávjáról. Néhány héttel ezelőtt még csak üresen, kamionos szakzsargonnal élve "traktorban" tesztelték egy kaliforniai autópályán, alább először ezt a videót láthatjátok. Az egyre több nyilvános, közúti teszt arra utal, hogy nincs már messze a hivatalos bemutató: a sorozatgyártás és az árusítás valószínűleg 2023-ban kezdődhet el, azt még nem tudjuk, hogy helyileg hol szerelik majd össze őket.
Hirdetés

[kepallobal=null]
Hirdetés

Az ilyen nyilvános megmozdulások természetesen marketingcélra sem utolsók, főleg egy ennyire látványos jármű esetében. Az alább látható, rövid videó is magáért beszél, az aerodinamikára optimalizált formaterv miatt ugyanis messziről felismerni a különleges járművet. Az adatok terén sem piskóta a négy villanymotorral szerelt prototípus:

változattól függően 483 vagy 804 kilométeres napi hatótávval rendelkezik majd, gyorsulása pedig 96 km/óráig 20 másodperc, mindezt természetesen nem üresen, hanem 36 tonnás terheléssel mérve.

A vételára az InsideEVs információi szerint az alacsonyabb hatótávolságú változat esetében 57 millió forintnak megfelelő dollár, a magasabb hatótávolsággal rendelkező változatnak pedig 68 millió forintnak megfelelő dollár lesz.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?