Videón az Indy 500 legnagyobb bukása

Durva balesetet élt túl Scott Dixon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Howard elvesztette uralmát a versenyautója felett, majd Dixon nagyot dobbantott róla. A hatalmas repülés ellenére mindenki megúszta.


Rég láttunk ekkora balesetet az IndyCarban. A lélegzetelállító affér az Indy 500 53. körében történt, amikor Jay Howard lecsúszott a helyes ívről, majd érintette a külső falat. Az ütéstől eltört az első felfüggesztés, majd tehetetlenül csúszott az ovális pálya közepe felé, így a pole pozícióból induló Scott Dixon útjába került. Dixon már nem tudta kikerülni és Howard autóján dobbantott. Elképesztő magasra repült, majd még a levegőben egy kerítés letépte autójának hátulját, sőt, a motor lángra is lobbant. Ha ez nem lenne elég, Helio Castroneves épp ekkor hajtott a pálya belső részén, és pont Dixon alá került. Bár a fűre kellett hajtania, megúszta az esetet. Szerencsére Dixon is biztonságosan landolt az óriási repülés után, bár ez akkor még korántsem volt biztos, amikor fejjel lefelé ért földet. Most YouTube lejátszási listán nézhetjük végig több szemszögből az esetet. Elképesztő felvételek.
Hirdetés
A szénszálas, erősített Dallara pilótafülke újra bebizonyította, hogy biztonságosabb, mint gondolnánk. Dixon és Howard is mindenféle sérülés nélkül szállt ki az autóból. Az Indianapolis 500-at félbehagyták az eset után, a piros zászlós időszak alatt megszerelték a kerítéseket is. Howard egyébként utólag elmondta, hogy szerinte Ryan Hunter-Reay leszorította a pályáról. Ekkor még Fernando Alonso vezetett, aki nagyszerűen versenyzett a hétvégén, ám végül feladni kényszerült a legendás futamot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:57
    Permalink

    Most hogy egy napon volt a Monacoi nagydíj (F1) és az Indy 500 lehangoló volt látni mennyivel jobb verseny volt az amerikai…. Illetve az verseny volt…ok, most tudom hogy izgalom szempontjából a monacoi verseny a F1 legalja, az Indy 500 meg az Indycar csúcsa, de akkor is…

Vélemény, hozzászólás?