Villanyautó tanulmány a Minitől Frankfurtra

Emissziómentes városi autó a Mini Electric Concept

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Újító megoldással tűzdelt, de közben felismerhető tanulmányban mutogatja tisztán elektromos jövőjét a Mini. Persze sárgászöld részletekkel.


Közeledik a Frankfurti Autószalon, amit mi sem mutat jobban, mint a számtalan új modell és koncepció bemutatkozása. Ilyenkor egy fokkal nehezebb felvenni a tempót az autóiparral, de a Mini legfrissebb koncepcióján garantáltan megakad a szemünk. A BMW brit almárkájának elektromos jövőjét hivatott előrevetíteni az Electric Concept, ami külsőleg hozza a Minitől megszokott színes, vidám karaktert, csak épp hang nélkül. Már csak a tetővonal és a jellegzetes gömb fényszórók is tudatják velünk, hogy egy klasszikus háromajtós Cooperrel van dolgunk. Hűtőrács és kipufogó nincs, hiszen villanyautóról van szó, a sportosra húzott lökhárítók és szoknya a maximális gokart érzés öregbítésére enged utalni. Sajnos teljesítményadatokat nem közölt a BMW, pedig igazán kíváncsiak lennénk, hogy milyen villany-Minit kíván a BMW bemutatni 2019-ben.
Hirdetés

Egykori francia autókat idéznek az állítólag 3D nyomtatással készített, 19 colos, négyküllős felnik. Kontrasztszínként a 2008-as Mini E-vel bevezetett, majd jelenleg a prémiumgyártó első plug-in hibridjén, a Countryman S E-n is használt sárgászöldet vetették be. A Minitől nem szokatlan mostani modelljeiben sem, hogy meghökkentő helyeken képes a brit gyökerekre felhívni a figyelmünket, és a furfangos formatervezők most sem voltak restek újító részletekkel feldobni a koncepciót. Úgy látszik, mindig a Mini az, ahol kiereszthetik kreativitásukat, így lehet a töltőnyílás Mini Electric logót ábrázoló. A legmenőbbek mégis a hátsó lámpák, amik a jól ismert Union Jack zászlót mintázzák. Több információ a németországi autószalon megnyitója után várható a legfrissebb elektromos Mini koncepcióval kapcsolatban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?