Villanyautók 3 millió forint kedvezménnyel

Duplázza az állami támogatást elektromos modelljeire a PSA

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Végre rákapcsolt villanyautóinak értékesítésére a PSA, a legkisebbek állami támogatással együtt listaáruk alatt 3 millió forinttal vihetők.


Bár a PSA már a kilencvenes években is készített villanyautókat, akár az AX, akár a Saxo sorozatokból, a haszonjárműveknél pedig a C15 és C25 furgonokból, az elmúlt években annak ellenére nem nagyon nyomta elektromos autóit hazánkban, hogy van nekik. A már 2011 óta kínált Citroën C-Zero és Peugeot iOn mellett a Berlingo, illetve Partner furgonokból is van elektromos, ám azok árai nemigen tudtak versenyezni a hazai piacon is legnagyobb példányszámban eladott Nissan Leaf árával. Ár/méret jellemzők alapján ugyanis az volt a rekorder az elmúlt években. Most viszont egy nagyon kedvező piaci folyamatnak lehetünk tanúi. Az október 27-től pályázható 1,5 millió forintos állami támogatás negatív licitálásba lendítette a márkákat.
Hirdetés

A Volkswagen már korábban megtette tétjét: az e-up! árát az állami támogatást több százezer forintos bónusszal kiegészítve 6 millió forintra csökkentette, a PSA viszont még komolyabbat jelentett be.

Elektromos személyautói, azaz a C-Zero és az iOn esetén az állami támogatás mértékével egyező, azaz 1,5 millió forintos kedvezményt ad.

Így azokat egyaránt 5,6 millió forintért kínálja. Az eddig is megszokott gazdag alapellátmánnyal, légkondicionálóval, elektromos ablakokkal, 6 légzsákkal, alufelnikkel, hátul sötétített ablakokkal. A PSA városi miniautói nem csak a piac legolcsóbbjai lesznek, a legkisebb, legkönnyebben leparkolható villanyautók is. Hatótávjuk papíron 150 kilométer, amiből 120-130 városban is simán hozható, végsebességük 130 km/óra, amit a valóságban is röhögve hoznak, persze rohamosan csökkenő hatótávval.
Vállalkozók számára különösen érdekes lehet, hogy a PSA a piac legolcsóbb elektromos haszonjárműve címet is be fogja zsebelni a 21%-os állami ártámogatást kiegészítő 9%-os árkedvezménnyel adott a Berlingo L1 District és Partner L1 Electric furgonokkal. A 3,3 m3-es rakteret kínáló, 695 kg teherbírású áruszállítók hatótávja 170 kilométer, nettó áruk pedig minden kedvezménnyel együtt immár 5 853 000 Ft. Örvendetes, ahogyan a PSA fogalmaz „a környezetet kevéssé szennyező elektromos autók hazai térnyerését mostantól nem csak az alacsony üzemeltetési és fenntartási költségek, hanem az elérhetőbb ár is segíteni fogja”.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 01:10
  Permalink

  Szerintem már az is valami, ha sok, szinte csak városban használt céges autót lecserélnek ilyenre.
  Abból lesz aztán majd olcsó(bb) használtautó, amit az mezei emberek is meg tudnak majd venni.

 • 2017.10.28. at 01:10
  Permalink

  Remek kezdeményezés, és hajrá környezetbarát autók,
  de sajnos megint nem a szegényebb réteg juthat jobb/újabb/modernebb autóhoz. Első autónak ezt senki nem fogja megvenni, második/harmadik autónak pedig majd csak az, aki le tud tenni ennyi kp-t az asztalra.
  Ha pl az euro környezetvédelmi normára is kapnának az új autók valamiféle állami támogatást, vagy roncs/öregautó beszámítási kedvezményt, akkor valóban tudna csökkenni a magyarországi autók átlag életkora, amik kevésbé szennyeznék a környezetet.

Vélemény, hozzászólás?