Visszatér a régimódi kormánykerekekhez a Volkswagen

A német márka belátta, nem lett közönségkedvenc a modernebb kormány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Örök dilemma az autógyártók számára, hogy a fizikai gomb a jobb vagy a modernebb érintőfelület. A vélemények megoszlanak, azonban a Volkswagen az előbbit látja jobb megoldásnak jelenleg.

A már bevált recepten kár változtatni tartja a mondás, vélhetően a Volkswagen is így gondolkozott, amikor arra az elhatározásra jutottak, hogy az érintésérzékeny felületekkel ellátott kormányok helyett visszahozzák a fizikai gombokkal rendelkező kormánykerekeket, a döntést pedig Thomas Schäfer, a vállalat egyik vezetője azzal indokolta, hogy a "vásárlók ezt várják tőlük".
Hirdetés
Az első már ilyen "régi-új" kormánnyal szerelt Volkswagen modell a 2023-ban érkező ráncfelvarrott Golf lehet. A Golfban egyébként a jelenlegi kormánykerék is fizikai gombokkal szerelt (lásd itt), viszont ez azt jelenti, hogy nem kapja meg az ID. modellekben és például az Arteonban látott érintő-felületest. A nemrég kiszúrt prototípusban valóban fizikai gombok vannak a kormányon, azonban az autó belsejében egy hatalmas érintőkijelző kapott helyet, ami nem nyerte el mindenki tetszését, mondván túlságosan is elvonja a sofőr a figyelmét az útról. Más kérdés, hogy a fizikai gombok visszatérésével valószínűleg egyszerűbb lesz navigálni a menüpontok között. Bármi is kerüljön végül a Golfba, minden bizonnyal ugyanazokat a módosításokat megkapják majd a testvérek is, a SEAT/Cupra Leon és a Skoda Octavia is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?