Visszatérnek a BMW legendás versenyautói!

Újra pályára gördülnek a BMW M1 Procar klasszikus versenyautói

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW egyetlen valódi középmotoros sportautója tavaly épp betöltötte a 40. életévét, ám az M1 nem létezett volna a versenysorozat nélkül. A Procar autókat most újra láthatjuk száguldani!

A BMW sporttörténelmének talán legfontosabb fejezete volt az M1 Procar széria, mely 1979 és 1980 között összesen két éles futamot élt meg. A versenyzők között olyan már akkor is híres pilóták vettek részt, mint Niki Lauda, aki az első szezon bajnoka lett, vagy Nelson Piquet, aki az 1980-as bajnokságot nyerte. Alan Jones, Jacques Laffite, Emerson Fittipaldi, csak néhány név, akik szintén ott ültek a 19 induló autó egyikében. Az M1 Procar sorozat most visszatér egy rövid futam erejéig, így újra láthatjuk a legendás, egyetlen valódi sportos középmotoros BMW-ket újra versenyezni.
Hirdetés
A BMW M1 megszületése nem volt zökkenőmentes és a végkifejlet tekintetében is örülhetünk, hogy végül mégiscsak elkészült. A BMW olyan tapasztalt partnert keresett hozzá, akik jártasak a jó középmotoros sportautók készítésében, így társultak a Lamborghinivel. A fejlesztések utolsó fázisában azonban az olaszok kihátráltak az üzletből és a BMW egyedül, de befejezte az M1 fejlesztését. A középmotoros sportautó soros hathengeres motort kapott, az első M5 motorját, ami a Procar versenyautókban 470 lóerőt teljesített. A versenyautókat az utóbbi évben többször is láthatták már páran bemutatózni, ám idén a DTM túraautó bajnokság norisringi futamához csatlakoznak. Az M1 Procar sorozatot Historic Special néven találjuk meg a július 5-7. között megrendezendő futam időbeosztásában a DTM hivatalos honlapján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?