Viszik, mint a cukrot a Lamborghini hobbiterepjáróját

Már 10 ezer darab készült a Lamborghini Urusból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ugyanaz történik a Lamborghininél, mint anno a Porsche háza táján. A márka első szabadidő-autója jött, látott és győzött.

Annak idején a Porsche egy szabadidő-autónak köszönhetően küzdötte fel magát csődközelből. Természetesen a Cayenne-ről van szó, amely már a harmadik generációnál tart. A Lamborghini nem volt olyan rossz helyzetben, amikor meghozták a döntést a saját városi terepjárójuk megalkotásáról, de ugyanúgy bombaüzletnek bizonyult. Két év alatt elérték a tízezres darabszámot.
Hirdetés
A 2017 decemberében bemutatott Urusból az első évben 1761 darabot darabot adtak el, majd 2019-ben már összesen 4962 darabot, ami a márka eladásainak 61 százalékát jelentette. Ebből kiszámolható, hogy idén eddig 3277 Urus gördült le a gyártósorról, hogy meglegyen a 10 ezer darab. A márka illetékesei szerint nem kizárt, hogy az év végéig hasonló mennyiség készül belőle, tehát elérheti a volumen az éves 6000 darabot. Ezek láttán nem csoda, hogy a Ferrari is beadja a derekát és megépíti a saját szabadidő autóját. A Lamborghininél egyébként saját gyártósora van az Urusnak, amelynek megépültéhez a duplájára, 80-ról 160 ezer négyzetméterre kellett emelni a telephely méretét.
Hirdetés
A miheztartás végett pedig nézzük meg más Lamborghini modellek darabszámait. A Gallardóból összesen 10 574 darab készült 10 év alatt, a 2014 óta piacon szereplő Huracán pedig most tart 14 022 darabnál.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?