Zagatóék gyönyörű shooting brake-et alkottak

Végre lepel nélkül: Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hosszú fara ellenére csak kétajtós, kétüléses a Zagato legújabb kombija: olyan igazi shooting brake. Erősen limitált lesz a csoda-Vanquish.


Teljessé vált az Aston Martin-Zagato együttműködés legfrissebb palettája, ugyanis a korábban bemutatott három egyedi modellváltozathoz most csatlakozik a kétajtós kupékombi is. Szerencsére sikerült a valóságba is átültetni a korábban csak tervrajzokon létező művészi vonalakat, az Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake minden vonala vadító és igényes. Nevéhez hűen csak kétüléses, kétajtós, hosszított tetővonala finoman kupésított. Nem túl gazdaságos elrendezés, de ez senkit sem érdekel.
Hirdetés

Minden kasznieleme szénszálból készült, így a tető is, amit jelen esetben egy tölcsér alakú, a szélvédővel egybefolyó ablakkal is megtört a Zagato csapata. Ahogy a Coupéból és a Volantéból, a kombiból is mindössze 99 db fog készülni, a legexkluzívabb a Speedster lehet, amiből csak 28 darabot gyártanak 2018-tól. Mindegyik egyedi modell a Vanquish S-re épül, valamint annak 580 lóerős szívó V12-es motorjára. Futóművük egyedi hangolást kap a kaszni típusától függően.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?