Zöld utat kapott a Lamborghini rég várt suvja

Hivatalos: 2018-ra jön a Lamborghini suv

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Urus projekt nagyot lépett előre. A Lamborghini első modern suvja három év múlva bemutatkozhat a céget tulajdonló VW konszern szerint.


Hogy miért nem az Urus tanulmányautó nyomán megvalósuló új Lamborghini suv lenne az első? Hát mert ott volt a régi Stunts videojátékból és az autóskártyából ismert, de gyakran elfejtett, batár LM002-es is még a nyolcvanas évekből. Az Urusról nemrég írtunk, akkor a gyártása körüli nem kis politikai meccsek miatt került hírbe. Ezek szerint mindenki rendben megkapta a maga Nokiás dobozát.
Hirdetés
Bocsánat, hogy ne tűnjünk rosszindulatúnak: a gyár, az olasz kormány és a szakszervezetek a közös érdekek egyeztetése után meg tudtak állapodni. Az új modell is a cég tradicionális központjában, azaz a Bologna megyei Sant’Agata Bolognese településen fog készülni. A Lamborghininek ez a döntés nagyon nagy mérföldkő. Hiába nyilatkozta a cég első embere alig egy hónapja, hogy nem akarnak tömeggyártóvá válni, a tervezett évi 3000 darab Urussal beszedett pénz nagyon jól fog jönni. Gondolom, le sem kéne írnom, hogy az új modell elsődleges piacai Kína, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és a közel-keleti, gazdag olajállamok lesznek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?