Álomautó-kollekciót árvereztek el egy drogdíler garázsából

13 Toyota Supra és még megannyi érdekesség kelt el egy helyről, több autó is rekordáron

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rengeteg autó került elő egy amerikai bűnöző gyűjteményéből, amelyeket végül elárverezett a rendőrség. Mutatjuk, milyen autókat adtak el rekordáron a kollekcióból, valószínűleg mind elfogadnánk bármelyik különlegességet.

Az amerikai The Drive számolt be arról, hogy rendőrség által elkobzott autók árverésére került sor június elején az Egyesült Államokban, Massachusetts államban. A szóban forgó járművek meglehetősen izgalmas autók voltak, amelyeket Massachusetts állam foglalt le még 2020-ban. Összesen 13 darab negyedik generációs Supra és még két tucat egyéb ikonikus sportautó került kalapács alá, melyeket egyetlen bűnöző, Cory Taylor garázsából foglaltak le egy nagyszabású rendőrségi akció során 4 millió dollár készpénz és rengeteg lőfegyver társaságában. Az eset további különlegessége, hogy még sosem fizettek annyit egy negyedik generációs Supráért, mint most, leszámítva persze a Halálos iramban c. filmben szerepelt példányt.
Hirdetés
Taylort azért tartóztatták le, mert az autójában 62,5 kiló marihuánát találtak a rendőrök egy igazoltatás során. A lefoglalt 37 kocsi közül 29-et a 2022 júniusi aukción értékesített a Stanley J. Paine Auctioneers. Manapság ezek az 1993 és 2002 között gyártott A80-as Suprák őrült pénzekért cserélnek gazdát, amit csak részben köszönhetnek a remek tuningolhatóságuknak. Legalább ekkora szerepet játszott ugyanis a Halálos iramban c. mozifilm-franchise a modell sikerében. A filmsorozat első részében az azóta már elhunyt Paul Walker ugyanis egy narancsszínű példánnyal versenyzett. Ha a konkrét filmes Suprát nem számítjuk, akkor az eddigi rekordösszeg 75,3 millió forintnyi dollár volt, tavaly augusztusban a Bring a Trailer online autóaukciós oldalon fizettek ennyit egy teljesen tuningmentes, makulátlan állapotú, 1995-ös Supra Turbóért, mindösszesen 6571 mérfölddel, azaz 10 573 kilométerrel az órájában. Erre tesz rá egy lapáttal, hogy a pár hete megrendezett Stanley J. Paine Auctioneers árverésen a 13 darab lefoglalt, negyedik generációs Supra összesen valamivel több mint 1,8 millió dollárt, átszámolva 674,5 millió forintot hozott Massachusetts államnak, vagyis átlagosan kb. 52 millió forintot fizettek a japán sportautókért. Így két autó ára is átlépte a tavalyi rekordot, mivel két kiemelkedően szép állapotú és ritka példány is volt a kollekcióban.
Hirdetés
Az első egy 1993-as, mindössze 8169 mérföldet, tehát 13 143 kilométert futott Supra volt 237 500 dolláros, azaz 89 millió forintos áron, természetesen az ikerturbós, 325 lóerős 2JZ motorral, hatfokozatú kézi váltóval, Super White színben, szinte érintetlen fekete bőrbelsővel. A másik kiemelkedő Supra egy 1998-as évjáratú példány 22 962 mérfölddel, azaz 36 946 kilométerrel az órájában, a ritkaságnak számító higanyezüst színben. Ez a példány még felfoghatatlanabb áron, 265 000 dollárért, azaz 99,3 millió forintért kelt el. Állítólag ez a közel száz millió forintot érő autó egy kaliforniai magángyűjteménybe került, hogy megfelelő körülmények közt megőrizzék az utókornak. Ezek ráadásul még csak nem is a teljes összegek, erre jön még a 15 százalékos vásárlói prémium, amely 265 000 dolláros vételárat 304 750 dollárra, azaz 114,2 millió forintra emeli, továbbra is adók nélkül számolva. Ez ráadásul még nem is minden: A 41 éves bűnöző garázsában az elraktározott Suprákon kívül BMW M3-asokat, Honda S2000-eket, Mitsubishi Lancer Evókat, Nissan GT-R-eket és még számtalan más sportkocsit is találtak, kalapács alá került ezeken kívül két Nissan 350Z és két Acura Integra is. Nem csak a Suprák voltak keveset futott, gyűjtői darabok, az egyik S2000 például kevesebb mint 7000 mérföldet, azaz 11 263 kilométert tett meg összesen a gyár óta, míg az egyik Nissan 350Z kevesebb mint 6000 mérföldet, tehát 9 654 kilométert futott. Elsőre ezek alapján úgy tűnhet, hogy mégiscsak megéri a könnyebb utat keresni a pénzszerzésre, ám emlékeztetőül azért felhívjuk a figyelmet, Cory Taylor igencsak rosszul járt a sztori végén. A járművek tulajdonosa a letartóztatása után ugyan óvadékkal elhagyhatta a börtönt, de nem sokkal később holtan találták meg a rendőrök egy üres házban.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?