Képernyőből nem lesz hiány az elektromos Porsche Macanban

A belépő Porsche SUV is megkapja a nagytestvér Cayenne belterét, tele lesz képernyőkkel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már nyilvános a következő generációs Porsche Macan utastere, bentről alig lehet majd megkülönböztetni a Cayenne-től a kompakt SUV-ot.

Eljárt az idő a Porsche Macan felett, hamarosan érkezik a következő generációja, amiről már évek óta tudható, hogy elektromos lesz. Ami már hivatalosan is nyilvános a kompakt luxus-SUV-ról, az a beltere, ott pedig semmi meglepőt nem találunk: tele lesz képernyővel. Egészen konkrétan a Cayenne nemrég frissített utasterét helyezik át a Macanba, szinte egy az egyben. A középkonzolon a kapaszkodó egyenes, míg a Cayenne-ben egy-egy V-alakú található, és nagyjából ennyi is az összes különbség.
Hirdetés
A jelenlegi Macanhoz képest a következő generációban jóval több képernyő lesz. A Taycan óta tudjuk, hogy a Porsche előszeretettel látja el az anyósülés utasát is egy saját megjelenítővel (persze szép felárért), a Macannál ez ugyanakkora lesz, mint a központi érintőképernyő. Az utasoldali panelen videókat is lehet majd nézni, a betekintési szögét ugyanis úgy korlátozták, hogy a sofőr ne láthassa, így nem lesz figyelemelterelő - és így balesetveszélyes - tényező. Emellett a head-up display teljesen új, színes és kiterjesztett valóságos lesz, a navigáció például a megfelelő utca fölött "lebegő" nyilakkal jelzi majd a haladási irányt. Látható a Porsche új, a 911-esből ismert elektromos kézi borotvához hasonlító sebváltókarja is, ami a műszerfalra költözik át, a központi képernyő és a digitális műszerblokk közé. Utóbbi megjelenése megújul, és a kompaktabb méret miatt előfordulhat, hogy három kör alakú műszert fog megjeleníteni alapállásban (a 911-esen látott öt helyett), de mint látható, akár teljes képernyős navigáció is választható lesz. Az új Macan teljesen elektromos lesz, viszont a Porsche akár még évekig is párhuzamosan fogja árulni a jelenlegi, belsőégésű motoros kivitelt. Azt viszont nem tudjuk, hogy azon eszközölnek-e egy modellfrissítést, vagy a mostani dizájnt tartják meg.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?