Íme a bizonyíték, nem tűnik el a SEAT: frissült a Leon!

A megújult SEAT Leon modernebb belsőt és fejlettebb konnektoros hibrid hajtásláncot kapott

Igaznak bizonyultak a hírek: tényleg frissíti meglévő modelljeit a SEAT, ezúttal a Leon ferdehátú és kombi kivitele kapott modernebb belsőt, de új hajtásláncok is megjelennek a motorpalettán.

Alig több mint egy hete mutatta be a Cupra az újragondolt Formentort és Leont, utóbbinál a SEAT emblémával készülő kivitelek is megkapják a fejlesztéseket. A leányvállalat modelljével szemben a külsőt nem módosították, ezzel szemben az utastér némiképp átalakult. A 10,25 colos digitális műszeregységnek átdolgozták a megjelenését, a központi kijelző viszont nagyobb lett, mostantól alapesetben is 10,4 col (a korábbi 8,25 collal szemben), de feláras extraként akár 12,9 colos is kerülhet az autóba. Szintén fontos újítás a 15 wattos vezeték nélküli töltőpad.
Hirdetés
Motorfronton a Cupra Leonhoz hasonlóan a SEAT modellje is megkapta az új eHybrid rendszert, amelynek köszönhetően a közlemény szerint több mint 100 kilométert képes megtenni elektromos üzemmódban egy töltéssel. Emellett egy új 1,5 literes, 113 lóerős benzinmotorral is bővül a kínálat, ellenben az 1,0 literes erőforrástól búcsúzott a típus. Összesen hétféle hajtáslánc érhető el a frissített Leonhoz, az említetteken túl a kínálat részét képezi a kizárólag benzines kivitel, a lágy hibrid variáns, vagy éppen a 2,0 literes dízel is, mindegyik négy hengerrel. A frissített modelleket májusban kezdik el gyártani Barcelonában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?