Előfizetéshez köthet néhány funkciót az autóiban a Hyundai

Az egyik legelutasítottabb szolgáltatás jelenhet meg a koreai gyártó modelljeiben

Több gyártó is próbálkozott már az előfizetéses szolgáltatásokkal, egyesek ma is kitartanak mellette, pedig a vásárlók körében kétes a megítélése. Úgy tűnik, hamarosan a Hyundai autóiban is megjelennek az extra költségekhez kötött szolgáltatások.

Sokan éppen azt hozzák fel a modern autók ellenében, hogy számos funkciót fizetési fallal zárnak el a gyártók a felhasználók elől, pedig a funkció hardveres része adott lenne, így kvázi fölöslegesen cipeli a jármű az extra alkatrészeket, ha a tulajdonos nem fizet - például az ülésfűtésért. A Hyundai ennek ellenére bejelentette, ők is elkezdik a metódust használni a járműveikben.
Hirdetés
Egyelőre nem részletezte a Hyundai, hogy pontosan melyik funkciókat fogják extra költségekhez kötni, ám Marcus Welz, a márka ezen részlegéért felelős ügyvezető igazgatója elárulta az Autocarnak, hogy esetükben főként a régebbi autók profitálhatnak a szolgáltatás bevezetéséből. Egy régebbi villanyautónál például szoftverfrissítéssel növelhető a hatótáv, vagy éppen a szenzorok pontossága, és ezek a módosítások lehetnek a fizetési fal mögé rejtve. Több német márkánál is bevett szokás bizonyos funkciókért extra felárat kérni a vásárlás után, ám ezek nem arattak osztatlan sikert a vásáslók körében. A közhangulatot kihasználva a Dacia még élcelődött is az említett gyártókon, az erről szóló cikkünk itt olvasható.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2024.05.14. at 10:12
    Permalink

    Miért tűnt el a hozzászólásom? Semmi trágárság nem volt benne, annyit írtam, hogy ez a Marcus Welz hülyének akarja nézni az embereket a fogyatékos magyarázataival, és az EU feladata lenne, hogy az ilyet csírájában fojtsa el és ne olyan dolgokkal foglalkozzanak rengeteg pénzekért, amik nem léteznek…

Vélemény, hozzászólás?