Novemberben jön az új Panamera egy új modellváltozattal

Barcelona környékén futják tesztköreiket a Porsche Panamera új változatai

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Porsche mérnökei az új modellgeneráció utolsó simításait végzik. A sportos luxuslimuzin már túl van a tesztfeladatok nagy részén, melynek során a négyajtós sportmodell négy kontinensen csillogtathatta meg képességeit.

Az amerikai teszteken a hajtáslánc teljesítményét vizsgálták nagy magasságban és alacsony oxigénszint mellett, valamint szélsőséges hőségben ellenőrizték a motor hűtését és a klímaberendezés működését. Skandináviában különösen alacsony hőmérsékletekkel kellett szembenéznie az új Panamerának. Dél-Afrikában nehéz terep, Ázsiában pedig nedves levegő és hatalmas városok dugóiban történő araszolás várta. „Minden új autót intenzíven tesztelünk, hogy világszerte megfeleljenek saját és ügyfeleink kimagasló elvárásainak” - mondta a fejlesztéseket vezető Marcel Hönemann. „Kivételesen magas mércéket állítunk fel, amelyeknek az új Panamerának meg kell felelnie, különösen menetteljesítmények, kényelem és akusztika tekintetében. A Panamera új generációja teljes mértékben továbbfejlesztett motorkínálatot kap, amelynek modern alapköve a fenntarthatóság és a hatékonyság lesz. „A második generációs Panamera már háromféle E-Hybrid változatot kínált, most pedig egy további, negyedik konnektoros hibriddel bővítjük az új generáció kínálatát. Ez a válaszunk ügyfeleink kiemelkedő keresletére. Néhány országban a Panamera hibrid változatainak részaránya megközelíti a 100 százalékot. Az új változat egy nagyteljesítményű modell, amely tökéletesen illeszkedik a sokoldalú kínálatba” - mesélte Dr Thomas Friemuth, a Panamera modellsorozat vezető tervezője. „Az összes Panamera E-Hybrid elektromos teljesítményét megnöveljük, fokozva a menetdinamikát, emellett pedig növelve az elektromos hatótávolságot és a töltési sebességet. A tesztek során akár 70 százalékkal is messzebbre eljutottunk tisztán elektromosan, mint az elődmodellek esetében.
Hirdetés
Az új Panamera minden E-Hybrid változatának alapját egy új, nagyobb teljesítményű elektromotor adja, amely az új duplakuplungos automata váltóval egy házban kapott helyet. Ez a felállás nagyobb teljesítményt és rekuperációs képességet biztosít, mint az elődöké, miközben könnyebb is. A nagyfeszültségű akkumulátor lényegesen nagyobb, 25,9 kWh-s kapacitást kínál, míg 11 kW-os fedélzeti töltő a nagyobb energiasűrűség dacára is lerövidíti a töltési időket. A motorkínálat átfogó megújulása mellett az új Panamera futóműve is fejlődik: a modell történetében először érhető el opcionálisan egy csúcstechnológiás megoldás aktív lengéscsillapítással és különféle funkciók széles körével. „Az aktív futóművel új mércéket állítunk fel. Ezt a tesztutak minden méterénél érezzük. A futómű kivételesen kényelmes még Barcelona kikötőjének macskaköves útjain is, és kivételesen dinamikus a város körüli kanyargós utakon. Semmihez sem foghatóan széles tartományban dolgozik” - mondta el Thomas Friemuth. Az új Panamera alapfelszereltségként új, kétszelepes lengéscsillapítású, félaktív futóművel rendelkezik, amely függetlenül képes szabályozni a be- és kirugózás mértékét. Ez jelentős mértékben növeli a kényelmes és a dinamikus futóműhangolás közötti tartományt már az új, alapfelszereltségű futómű esetében is.
Hirdetés
A

Porsche a négyajtós sportautó harmadik generációját a dubaji Porsche Fesztiválon mutatja be, 2023. november 24-én. A nagyközönség pedig 2023. november 25-26-án csodálhatja meg.


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?