Pécs mellett épül a következő kínai autógyár?

Egyre erősödnek a pletykák egy újabb kínai autógyár létesítéséről

Már korábban is felröppentek meg nem erősített hírek, amelyek szerint a Great Wall Motors nevet viselő kínai auógyár Magyarországon építene üzemet. Aztán egy darabig eltűntek ezek a pletykák, ám most újra felbukkantak és kezd összeállni a kirakós.

Ahogy folyamatosan érkeznek az információmorzsák, egyre inkább körvonalazódik, hogy egy újabb kínai autógyár települ majd Magyarországra. Sízjjártó Péter, külgazdasági- és külügyminiszter nemrég a Great Wall Motors autógyárnál tett látogatást, és már az is biztos, hogy Hszi Csin-ping, a Kínai Kommunista Párt főtitkára, avagy a Kínai Népköztársaság elnöke Magyarországra látogat két napra, májusban. Állítólag akkor látogat Pécsre is, és ott jelentik be a Great Wall Motors gyárát, amely majd Baranya vármegye fővárosa mellett, Bicsérden épülhet meg. A kínai gyártóknál már megszokott, hogy többféle almárkával is rendelkeznek. Állítólag itthon az Ora és a Wey márkák autóit gyártják majd, és innen látják el Európa piacait.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?